Izrael kapcsán szóltak be Joe Bidennek

„Nem így kell bánni egy szövetségessel” – mondja Ron DeSantis floridai kormányzó és republikánus elnökjelölt.

Ron DeSantis floridai kormányzó és republikánus elnökjelölt kritizálta Joe Biden amerikai elnököt amiatt, hogy még mindig nem hívta meg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a Fehér Házba.

„Biden olyan országok diktátoraival találkozik, mint Venezuela, de a demokratikusan megválasztott izraeli miniszterelnökkel, Benjamin Netanjahuval lekezelően viselkedik.

Nem így kell bánni egy szövetségessel”

– jegyezte meg DeSantis a Twitteren.

Bident széles körben bírálják, amiért nem hívta még meg Netanjahut Washingtonba. David Friedman, az Egyesült Államok korábbi izraeli nagykövete nemrég a JNS-nek azt mondta, hogy ennek elmulasztása „hitványság”.

A Biden-kormányzat többször is összeütközésbe került az izraeli kormánnyal, egyes kritikusok szerint átlépve a határt, amikor az amerikai elnök kifejezte reményét, hogy Netanjahu eláll a tervezett igazságügyi reformtervei elől.

A hétvégén Biden élesen bírálta Netanjahu koalícióját egy Fareed Zakariának adott CNN-interjúban,

„az egyik legszélsőségesebb” izraeli kormánynak nevezve azt, amelyet valaha látott.

Nemrég a Biden-kormányzat pedig még azt is követelte, hogy Izrael tegye félre az igazságügyi reformterveit, cserébe a Szaúd-Arábiával kötendő normalizációs megállapodás amerikai támogatásáért.

Trump a zsidó szavazóknak: Biden nem kedvel titeket, aktívabbnak kell lennetek!

Az Izrael Örökség Alapítvány gáláján felszólaló Donald Trump volt elnök felszólalt arra figyelmeztetett, hogy csökken Izrael támogatottsága.