Újra lecsapott a svédországi Korán-égető

Az iraki származású keresztény férfi a kamerák előtt dekázgatott a Koránnal, majd megpróbálta felgyújtani azt.

Salwan Momika, a múlt havi Korán-égetés mögött álló 37 éves keresztény férfi, aki néhány évvel ezelőtt menekült Irakból Svédországba, csütörtökön 13 óra körül újra tüntetést szervezett Irak stockholmi nagykövetsége előtt.

Azt mondta, hogy elfogja égetni a Korán egy példányát, de a jelenlévők közül senki sem látta, hogy a Korán valóban elégett volna.

Momika és egy másik tüntető dekázgatott, majd rátaposott a Korán egy példányára, illetve megpróbálta meggyújtani azt, de nem sok sikerrel.

Gündem İslam on Twitter: „İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakan Salwan Momika yine ortaya çıktı. Başkent Stockholm’de polis korumasında Kur’an-ı ayaklar altına aldı. pic.twitter.com/psNRK7vmJJ / Twitter”

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakan Salwan Momika yine ortaya çıktı. Başkent Stockholm’de polis korumasında Kur’an-ı ayaklar altına aldı. pic.twitter.com/psNRK7vmJJ

A helyszíni beszámolók alapján csak apró égésnyomok voltak láthatók a könyv sarkán.

Momika korábban úgy jellemezte tiltakozását, mint az iszlám vallás kritikáját. A júniusi Korán-égetésével kapcsolatban gyűlölet-bűncselekmény gyanúja miatt folyik ellene vizsgálat.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a tüntetés hírére több száz tüntető rohamozta meg Svédország bagdadi nagykövetségét csütörtök hajnalban. A tüntetők megmászták a nagykövetség falait, és fel is gyújtották az épületet, de a tűzoltóknak sikerült viszonylag gyorsan eloltaniuk a lángokat.

Bár a bagdadi kormány elítélte a támadást, bejelentette, hogy kiutasítja a svéd nagykövetet, és hazahívja Irak stockholmi ügyvivőjét.

Felgyújtották a bagdadi svéd nagykövetséget

Tüntetők rohamozták meg a Zöld Zónában található iraki svéd nagykövetséget.