Elballagtak a Maimonidész Gimnázium végzős tanulói

Újabb mérföldkőhöz érkezett az óbudai Maimonidész Angol-Magyar Kéttannyelvű Gimnázium, júniusban elballagott a második érettségiző osztálya is — írja a zsido.com.

Az iskolában tartott ünnepélyes ballagás után, az Óbudai zsinagógában folytatódott a ceremónia, ahol már a barátok és családtagok is csatlakoztak a fiatalokhoz. A zsinagógában Köves Slomó, az Óbudai zsinagóga vezető rabbija búcsúztatta a ballagókat, sikerekben gazdag jövőt kívánva nekik.

A szót Szilánk Zsuzsa, a Maimonidész igazgatónője vette át, aki elmondta, hogy örömmel gondol az elmúlt évekre és kívánja, hogy a zsidó oktatás és élet útján folytassák jövőjüket a fiatalok, majd minden ballagónak átadta az okleveleket és az ünnepség zárásaként a végzős osztály saját szalagját rákötve, átadta az iskolazászlót a tizenegyedikeseknek.

„Büszkeséggel tölt el, hogy a második végzős osztály tanulói is sikeres érettségit tettek és, hogy minden diák megtalálta a maga útját és ebben mi is segítségükre lehettünk. Megható volt látni őket a ballagáson, egyszerre öröm és szomorúság is ez nekem. Ahogyan az előző ballagó osztály tanulói, ők is hozzánőttek a szívemhez, mintha a saját gyerekeim lennének, így nagyon örülök is nekik, azonban szomorú vagyok, hogy el kell őket engednem ”

– mesélte Szilánk Zsuzsa igazgatónő.

Nemzetközi egyetemek mutatkoznak be a Maimonidész Gimnáziumban

Az esemény első részére december 13-án 17 órakor kerül sor a Maimonidész Gimnáziumban, melyen a Yeshiva University mutatkozik be.

Két diák kitűnő eredménnyel végezte el a vizsgákat, illetve történelemből, magyarból, angolból, héberből és informatikából tettek emelt szintű érettségit a tanulók. A középszintű érettségin elnöki dicséretben részesült két diák, majd az érettségi elnök kiemelte az iskola unikálisságát, hozzátéve, hogy ilyen intézményben még nem volt elnök, ahol a pedagógusok és a diákok között egy abszolút tapintható, teljes szimbiózis és gondolkodásra ösztönző viszony alakult ki.

„Számomra, mint iskolavezető, ennél nagyobb elismerés nem is érhetett volna, hogy egy külső, de szakmailag elismert pedagógus ilyen pozitív meglátással élt az iskolánkról. Úgy vélem, szebben nem is zárulhatott volna nekem ez a tanítási év. Újult erővel kezdünk bele a jövő évbe és szeretettel várjuk leendő diákjainkat”

-tette hozzá az igazgatónő.

Jó hír a tanulóknak és szülőknek egyaránt: a gimnázium sikeresen elindította első hatosztályos képzését, tehát már nemcsak a nyolcadik osztály elvégzése után válhat valaki maimóssá, hanem hatodik után is. Érdemes ezt is figyelembe venni az iskolaválasztásnál.

Nagy segítség a tanulóknak, hogy az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség úgy támogatja őket, hogy tudják, a szervezethez bizalommal fordulhatnak ha támaszra van szükségük. A végzősök közül többen is az EMIH által üzemeltetett Milton Friedman Egyetemen tanulnak tovább, illetve akad olyan is, aki már az EMIH-en belül helyezkedett el.

Az EMIH mindent megtesz, ha a zsidó fiatalok oktatásáról van szó

A zsido.com Szilánk Zsuzsával beszélgetett, aki emberfeletti módon dolgozik azon, hogy az általa vezetett intézményekben minden a gyerekekről és biztos jövőjükről szóljon.