Nemzetközi egyetemek mutatkoznak be a Maimonidész Gimnáziumban

Az esemény első részére december 13-án 17 órakor kerül sor a Maimonidész Gimnáziumban, melyen a Yeshiva University mutatkozik be – számolt be a zsido.com

„Kivételes lehetőségben lesz része minden hazánkban élő továbbtanulni vágyó diáknak, hiszen havi rendszerességgel érkeznek majd a világ minden tájáról zsidó fenntartású egyetemek vezetői, hogy intézményeiket bemutassák minden aspektusból. Olyan egyetemeket hívtunk meg, melyek kiemelkedő ösztöndíj-programokat kínálnak, így tényleg csak a fiatalokon múlik, merre veszik az irányt az érettségi után”

– mondta el Szilánk Zsuzsa a gimnázium igazgatója.

Többlépcsős lesz a rendezvény, havonta egy külföldi és egy magyar egyetemet fog vendégül látni és bemutatni a Maimonidész.

A világ minden tájáról érkeznek majd meghívott iskolák: amerikai, európai és izraeli intézmények is fogják képviseltetni magukat.

Remek alkalom ez a diákoknak és a szülőknek egyaránt, hogy bepillantást nyerhessenek a külföldi zsidó fenntartású intézményekbe.

„Minden szülőt szeretettel várunk, illetve nagyon szeretném ha a hazai összes zsidó szervezet támogatna minket ebben a projektben és lehetőséget biztosítana diákjai számára, hogy eljöhessenek hozzánk a bemutatkozó napokra. Úgy vélem, ez egy óriási lehetőség minden zsidó fiatal számára, hogy közelebb kerüljenek a külföldi továbbtanulás lehetőségeihez.”

– tette hozzá a Maimonidész igazgatónője.

A sorozatban a Yeshiva University után a Milton Friedman Egyetem, a Lauder Business School, majd a Milwaukee Wisconsin kapja meg a szót.

További információ itt. 

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Az EMIH mindent megtesz, ha a zsidó fiatalok oktatásáról van szó

A zsido.com Szilánk Zsuzsával beszélgetett, aki emberfeletti módon dolgozik azon, hogy az általa vezetett intézményekben minden a gyerekekről és biztos jövőjükről szóljon.