Izraelben terjeszkedik a csúcstechnológiás „okospólókat” gyártó olasz cég

Adatelemző központot nyit Tel-Avivban az Accyourate, egy olasz vállalat, amelynek „intelligens pólója” figyeli és rögzíti az olyan létfontosságú testjeleket, mint a pulzusszám és a légzés.

A viselhető technológiát fejlesztő cég Dr. Amir Toren izraeli vállalkozót, a vállalat igazgatósági tagját és ügyvezető igazgatóját nevezte ki a tel-avivi iroda élére.

A központ, amely várhatóan a következő hetekben kezdi meg működését, a gépi tanulás és mélytanulás segítségével fogja elemezni az Accyourate viselhető termékei által gyűjtött rengeteg adatot. A cél a minták és összefüggések megtalálása a személyre szabott egészségügyi stratégiák, proaktív egészségügyi figyelmeztetések és orvosi beavatkozások kifejlesztéséhez – közölte az olasz székhelyű vállalat.

Az Accyourate mosható e-textil pólója figyeli és rögzíti

az EKG-t, a pulzusszámot, a légzést, a testhőmérsékletet, a mozgást, a GPS-pozíciót és viselő testhelyzetét.

Minden idők legnagyobb külföldi beruházását jelentették be Izraelben

25 milliárd dollárból, azaz körülbelül 8500 milliárd forintból épít chipgyártó üzemet az óriásvállalat.

A jeleket láthatatlan érzékelők érzékelik, amelyek hibátlanul ágyazódnak be a pamutalapú pólók szövetébe – írja a pólóról a The Times of Israel. A póló egy saját fejlesztésű, mesterséges intelligencia vezérelt felhőalapú platformhoz kapcsolódik, amely biztonságosan gyűjti, tárolja és elemzi a hatalmas mennyiségű adatot, valamin továbbítja a felhasználó okostelefonjára vagy okosórájára is.

Az izraeli Accyourate lesz a vállalat első Olaszországon kívüli telephelye.

A technológia az európai egészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik, és jelenleg folyamatban van az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatóság engedélyeztetési eljárása. Számos egyetem, köztük az amerikai Johns Hopkins Egyetem, a Bolognai Egyetem és az olaszországi UniRoma4 Egyetem validálta már a vállalat termékeit.

Idén februárban a svédországi székhelyű Crown Energy, amely részben Yoav Ben-Eli izraeli üzletember tulajdonában van, megvásárolta az Accyourate anyavállalatának, a SmarTee-nek mintegy 85%-át.

Engedélyt kapott a felszállásra a világ első repülő autója

Az Alef társalapítója elmondta, hogy a zsidó értékek és a „Vissza a jövőbe” című film motiválták a cég megalapításakor.