Minden idők legnagyobb külföldi beruházását jelentették be Izraelben

Az Intel az eddigi legnagyobb külföldi beruházást hajtja végre Izraelben egy chipgyártó üzem építésével – jelentette be vasárnap Benjámin Netanjahu miniszterelnök.

Az amerikai félvezetőgyártó vállalat 25 milliárd dollárt (8525 milliárd forint) költ a harmadik izraeli gyárára az ország déli részén fekvő Kirját Gátban, amely a tervek szerint 2027-ben nyitja meg kapuit

– közölte az izraeli pénzügyminisztérium.

„Ez az izraeli gazdaságba vetett nagy bizalom kifejezése, és pontosan tükrözi az itt felépített szabad gazdaság erejét, valamint a fejlett technológiai gazdaságot” – mondta a miniszterelnök a kabinet heti ülésének kezdetén.

A vállalat mintegy 10 000 embert foglalkoztat Izraelben közvetlenül és további 30 000-et közvetve. A chipgyártó óriáscégnek már működik egy üzeme Kirját Gátban, és jelenleg is épít egy másik üzemet ott egy 10 milliárd dolláros beruházás keretében.

Az Intel közleményében azt mondta, hogy izraeli tevékenysége „döntő szerepet játszott” globális sikerében.

„Az izraeli gyártókapacitás bővítésére irányuló szándékunkat a jövőbeli gyártási igények kielégítése iránti elkötelezettségünk vezérli … és nagyra értékeljük az izraeli kormány folyamatos támogatását”

– mondta a vállalat.

Elképesztő: öntanuló robotok végzik a munkát Izraelben

Egy áttörést jelentő technológia révén a robotok szó szerint „figyelnek és tanulnak” anélkül, hogy programozásra lenne szükségük.