Elképesztő: öntanuló robotok végzik a munkát Izraelben

Egy áttörést jelentő technológia révén a robotok szó szerint „figyelnek és tanulnak” anélkül, hogy programozásra lenne szükségük.

Csak el kell végezni előttük egy műveletet – például csomagolás, vagy tárgyak egymásra pakolása -, a robotok megfigyelik, elemzik és lemásolják a folyamatot, gyakran másodpercek alatt – írja a Zsido.com. Egy programozókból és mérnökökből álló csapatnak napokba vagy hetekbe telne ugyanezt elvégezni. És ha a feladatot módosítani kell, újra vissza kell őket rendelni.

A Deep Learning Robotics izraeli startup cég által kifejlesztett szoftver bármely számítógépre letölthető, amely a robot vezérlőjeként szolgál.

A felhasználók egyszerűen kiválasztanak egy képernyőn megjelenő opciót a folyamat elindításához, ami arra készteti a robotkart, hogy figyeljen és tanuljon.

DLR Robotics

No Description

Ha például azt látja, hogy egy ember felvesz egy tárgyat, és egy másik helyre teszi, megérti, hogy a tárgy mozgatása a feladat célja. Ha egyszer megtanulta a feladatot, minden alkalommal tökéletesen elvégzi azt, és soha nem fárad el.

A cikk folytatása az öntanuló robotokról itt olvasható.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Robotokkal szüretelik a gyümölcsöt Izraelben

A robotok jelenleg az izraeli Golán-fennsíkon szedik az ázsiai körtét, Olaszországban az almát, őszibarackot és nektarint, Kaliforniában pedig a nektarint és a szilvát.