Húsz éve a szüleit, most pedig a férjét lőtte le egy terrorista az izraeli nőnek

A vasárnapi palesztin terrortámadásban megsebesült áldozat felesége elmesélte a családja által átélt megpróbáltatásokat.

Tamar Kapach, a vasárnap történt lövöldözéses támadásban súlyosan megsebesült El-Roi Kapach felesége elmesélte, milyen nehéz pillanatokat élt át közvetlenül a támadás után.

„Ő tette ki a lányokat a nyári táborba, amikor a támadás történt. A lányok (akik a támadásban könnyebben megsebesültek) nagyon nehéz látványnak voltak kitéve.

Lelőtt és vérző apjukat látták a szemük előtt”

– mondta Tamar.

Elmondása szerint a 9 éves és 14 éves lányai jól vannak, kiengedték őket a kórházból, „de fizikailag és lelkileg még mindig emésztjük ezt az eseményt”.

Izraeli családdal akart végezni egy palesztin terrorista

A családapa és két lánya is megsérült az aljas támadásban.

„Jelenleg El-Roi a műtétje után lábadozik, a gyomra sérült meg, és nagy fájdalmai vannak” – folytatta a feleség. „El-Roi egy szikla. Kívül-belül erős ember, és biztos vagyok benne, hogy ezt teljesen maga mögött fogja hagyni. Remélem, minél hamarabb felépül és visszatér az élet a normális kerékvágásba” – tette hozzá.

Tamar szüleit, Dovot és Rachelt 18 évvel ezelőtt gyilkolták meg egy lövöldözésben a Gush Katif-i Kissufim közösségben.

„Ez a második alkalom, hogy a terror találkozott velünk” – mesélte.

„Amikor 17 éves voltam, láttam, hogy a szüleimet meggyilkolták. Nem könnyű ezt feldolgozni. Minden újra megismétlődött.”

Tegnap este a sebesült férfi apja, Michael Kapach rabbi azt mondta, hogy bár fia súlyos sérülést szenvedett, állapotának folyamatos és gyors javulása „igazi csodának” számít.

„A helyzet egyre jobb és jobb. Volt egy lövedék, ami valóban érintette a máját, de hála az Örökkévalónak, nagy csoda történt”

– mondta az apa.

Európai pénzek nélkül maradnak a palesztinok?

Határozott üzenetet küldött az Európai Parlament a palesztin vezetésnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.