Fényes nappal akadályozott meg egy „öngyilkosságot” egy ortodox zsidó tinédzser

Nem mindennapi társadalmi kísérletnek lehettek szemtanúi a párizsi járókelők.

Több millióan látták már azt a YouTube-videót, amelyen egy férfi látható, amint látszólag benzint locsol magára és arra készül, hogy meggyújtsa azt. Mint kiderült, a videót egy francia youtuber készítette, aki társadalmi kísérletnek szánta a szokatlan performanszt.

Az egyetlen személy, aki megpróbálta megakadályozni Dimerci-t abban, hogy kárt tegyen magában, Mendel Narboni, egy párizsi ortodox zsidó volt, mert azt hitte, hogy az öngyilkossági kísérlet valódi.

Narboni a Ynetnewsnak elmondta, hogy a terület, ahol a videót forgatták, népszerű hely a francia influenszerek és tartalomkészítők körében.

A 18 éves Narboni is épp egy videót forgatott a saját csatornája számára, amikor látta, hogy egy férfi, akit nem ismert fel, arra készül, hogy felgyújtja magát.

A társadalmi kísérletről készült videó (1:39-től) megtekinthető itt:

היהודי ששרף את הרשת

בחור יהודי שבר את הרשתות כשצולם בזמן שהציל את אחד היוטיוברים המפורסמים בצרפת, שעשה ניסוי חברתי ובו ניסה להצית את עצמו באמצע הרחוב. רגישותו לקדושת החיים עוררה את הלבבות של עשרות מיליוני צופים בכל העולם

„Először azt hittem, hogy csak víz” – mondta.

„Elővette az öngyújtót, és azt mondtam magamban, nem, nem lehet, hogy a szemem előtt felgyújtsa magát egy ember.

Ez nem lehet. Így hát odamentem, fogtam az öngyújtót és leültem mellé” – mesélte Narboni a Ynetnewsnak.

„Beszéltem vele, és azt mondtam neki, hogy nem, ez nem helyes, segíthetek neked, és utána megmutatta, hogy ez csak egy tréfa volt”.

A videó készítőjének, Dimercinek több mint 2 millió követője van a YouTube-on. A videót szombaton tette fel a videómegosztó oldalra, de később a YouTube eltávolította, arra hivatkozva, hogy egy „lehetséges öngyilkosságot” mutat.

Ha öngyilkossági gondolatai vannak, vagy másért aggódik:

A nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Odaadta veséjét közössége egyik tagjának egy amerikai rabbi

„Nem volt kérdés, hogy mit kell tennünk és mikor kell azt megtennünk. Isten most akarta ezt, ennek így kellett lennie.”

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.