Jared Kushner tanúskodott Trump és a január 6-i zavargások ügyében

Donald Trump volt elnök veje, Jared Kushner megjelent egy szövetségi esküdtszék előtt, amely Trumpnak a 2020-as választások megdöntésére irányuló erőfeszítéseit vizsgálja – jelentette az amerikai média.

Az igazságügyi minisztérium különleges ügyésze vizsgálja Trumpnak a 2021-es kapitóliumi zavargásokhoz vezető cselekedeteit.

Az esküdtszék azt kérdezte, hogy Trump elismerte-e annak idején, hogy elvesztette a választást – jelentette a New York Times.

A CNN szerint Trump egykori segítője, Hope Hicks is tanúskodott.

A BBC megkereste Trump és Kushner képviselőit, hogy kommentálják a történteket.

A Trump 2020-as választási magatartását vizsgáló szövetségi ügyészek arról döntenek, hogy vádat emelnek-e ellene.

A múlt hónapban Kushner megjelent az esküdtszék előtt egy washingtoni szövetségi bíróságon, ahol elmondta, hogy szerinte apósa valóban úgy gondolja, hogy a választásokat manipulálták – mondták névtelen források a New York Timesnak.

Hicks és Kushner állítólag több Trump-szövetséges között van, akik tanúvallomást tettek az esküdtszék előtt, köztük Mike Pence volt alelnök.

Smith csapata beidézte Trump lányát, Ivanka Trumpot is, aki Kushner felesége, de ő még nem tett vallomást – jelentette a New York Times.

Merrick Garland amerikai főügyész tavaly nevezte ki Jack Smith különleges ügyészt, hogy két vizsgálatot vezessen Trump ellen: a Mar-a-Lago birtokán a titkos dokumentumokkal való bánásmódját, valamint a Joe Biden elnök által megnyert 2020-as választás megdöntésére tett kísérleteit.

(BBC News)

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Ivanka Trump megtörte a hallgatást az apja elleni vádemelés után

„Szeretem az apámat és szeretem az országomat” – üzente Donald Trump lánya.