Izrael a világ legtöbbet támadott országa a közösségi médiában

A zsidó államot körülbelül 10-szer többször említik a világ bármely más országánál az emberi jogok megsértésével kapcsolatos tweetekben – állapította meg egy új tanulmány.

A Ruderman Family Foundation és a Network Contagion Research Institute (NCRI) több mint 100 millió, 2020 januárja és 2022 júniusa között közzétett tweetet elemzett.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a Twitteren elterjedt az Izraellel szembeni „kettős mérce”, amely aránytalanul sokszor veszi célba az országot.

Izraelt 12-szer többször említik az emberi jogok megsértésével kapcsolatos kérdésekben, mint Kínát, 38-szor többször, mint Oroszországot, 55-ször többször, mint Iránt, valamint 111-szer (!) többször, mint Észak-Koreát.

A kutatók megállapították, hogy az Izrael-ellenes kifejezések használata jelentősen megnőtt a 2021. májusi izraeli-gázai konfliktus és az Amnesty International 2022. februári, Izraelt apartheidállamnak bélyegző jelentésének közzététele után.

Shira Ruderman, a Ruderman Family Foundation ügyvezető igazgatója szerint egyértelmű „korreláció van a közösségi médiában zajló diskurzus és annak a való világra gyakorolt hatása között”.

„Az a tény, hogy Izraelt másképp mérik, mint a világ más országait, kettős mércét alkalmazva, riasztó”

– mondta.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Összeesküvés-hívőkből lesznek az antiszemiták

Egy tanulmány azt vizsgálta, hogy az antiszemitizmus a bal- vagy a jobboldali meggyőződésű emberek körében gyakoribb-e, és meglepő eredményre jutott.