Új jelentés állítja, hogy Kína agykontroll fegyvereket fejleszt ki

Egy új jelentés szerint Kína világelsőnek számít az agyműködést célzó „NeuroStrike-fegyverek” kifejlesztésében.

A három hírszerzési elemző által készített 12 oldalas jelentés, amelyet először a Washington Times kapott meg, azt állítja, hogy a Kínai Kommunista Párt és a Népi Felszabadító Hadsereg olyan fegyvereket fejlesztett ki, amelyek mikrohullámokat vagy más irányított energiát használhatnak az agyműködés irányítására.

„Sokak számára nem ismert, hogy a Kínai Kommunista Párt (KKP) és annak Népi Felszabadító Hadserege (PLA) világelsőnek bizonyult a NeuroStrike fegyverek kifejlesztésében” – áll a jelentésben.

„Ezek a rendszerek mikrohullámú/irányított energiafegyverekkel közvetlenül támadják, sőt irányítják az emlősök agyát (beleértve az embert is), önálló rendszerek (pl. kézi fegyver) vagy a szélesebb elektromágneses spektrumon keresztül”.

A jelentést Ryan Clarke tudós, Xiaoxu Sean Lin volt katonai mikrobiológus és L.J. Eads, a légierő volt hírszerző tisztje írta.

„A KKP a NeuroStrike-ot és a pszichológiai hadviselést az Egyesült Államok és szövetségesei elleni aszimmetrikus hadviselési stratégiájának egyik fő összetevőjének tekinti az Indo-csendes-óceáni térségben” – áll a jelentésben.

„A NeuroStrike fejlesztésének új terepe magában foglalja a tömegesen elosztott emberi-számítógépes interfészek használatát egész népességek irányítására, valamint a kognitív károsodás okozására tervezett fegyverek széles skáláját”.

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma 2021 decemberében lépett fel kínai szervezetek ellen, amelyek szerintük a KKP-vel együttműködve „biotechnológiai folyamatokat fejlesztettek ki a kínai katonai felhasználók támogatására, beleértve az állítólagos agykontroll-fegyvereket”.

Akkoriban egy magas rangú amerikai tisztviselő a Financial Timesnak azt mondta, hogy Kína a feltörekvő biotechnológiák segítségével olyan jövőbeli katonai alkalmazásokat próbál kifejleszteni, amelyek

„génszerkesztést, az emberi teljesítmény fokozását [és] agy-gép interfészeket” foglalnak magukban.

Az új jelentés szerint Kína a technológiát Tajvan ellen is megpróbálhatja felhasználni, amellyel szemben továbbra is agresszív álláspontot képvisel.

(The Daily Wire)

Fotó: Unsplash

Hszi Csin-ping: Kínának háborúkat megnyerni képes hadseregre van szüksége

A kínai elnök arra kérte az ország kutatólaboratóriumait: gyorsítsák fel kutatási tevékenységüket a haditechnika területén, hogy az ország ne szoruljon rá az importra.