Terroristákat dicsőítettek a Templom-hegyen

Az al-Aksza mecsetben a pénteki ima során felolvasott prédikáció dicsérte a dzsenini embereket az IDF-fel szembeni ellenállásukért.

Mintegy ötvenezer muszlim vett részt a hagyományos pénteki imán az al-Aksza mecsetben és a körülötte lévő téren, köztük Júdea, Szamaria, Jeruzsálem lakói és izraeli arabok.

A tömeg imát mondott a 12 „mártír” (közülük legalább 8 terrorista) emlékére, akiket a héten egy dzsenini terrorellenes-műveletben ölt meg az izraeli hadsereg.

A Templomhegy előtti téren az al-Kasszam Brigádok plakátjai, a Hamász fegyvereseinek és a szervezet legfőbb parancsnokának, Muhammad Dafnak a képe volt látható.

Ichrama Sabri sejk, a Legfelsőbb Muszlim Tanács vezetője tartotta a pénteki prédikációt, amelyben dicsérte Dzsenin lakóit, amiért szilárdan kiálltak és nem hódoltak be Izraelnek. Sabri dicsérte továbbá a palesztin közvéleményt, amiért segélyt nyújtottak nekik, és elítélte az IDF-et a mecsetek (amelyekben fegyveresek rejtőztek el) megrongálásáért és a „házak lerombolásáért”.

Sabri figyelmeztetett a nyugati országok által finanszírozott kulturális pluralizmus ösztönzésének tervére, amelynek célja, hogy idegen értékeket honosítson meg a palesztin társadalomban, és felszólította a szülőket, hogy tanúsítsanak fokozott óvatosságot ezzel a „romboló” oktatási programmal kapcsolatban, hogy gyermekeik megőrizzék iszlám identitásukat.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A dzsenini művelet fontos volt, de nem eredményezett igazi változást

Meir Ben Shabbat, az izraeli kormány volt nemzetvédelmi főtanácsadójának véleménycikkét közöljük.