Elnézést kért a BBC műsorvezetőjének Izrael-ellenes kijelentései miatt

A BBC szerdán bocsánatot kért, miután műsorvezetője, Anjana Gadgil azzal vádolta az izraeli hadsereget, hogy „örül, ha gyerekeket ölhet”.

Amint arról lapunk is beszámolt, Gadgil egy nappal korábban tette ezt a megjegyzést egy interjú során, amelyet Naftali Bennett volt miniszterelnökkel készített a ciszjordániai Dzsenin városában nemrégiben végrehajtott izraeli terrorellenes műveletről.

A BBC közleményt adott ki a panaszra válaszul, amelyet úgy foglalt össze, hogy az „a dzsenini menekülttáborban meghalt fiatalok halálával kapcsolatos konkrét interjúkérdésekkel” függ össze.

„A BBC platformjain – beleértve a BBC News csatornát is – pártatlanul és határozottan tudósítottak ezekről az eseményekről. Az ENSZ felvetette a dzsenini hadművelet gyerekekre és fiatalokra gyakorolt hatásának kérdését” – válaszolta a BBC.

„Bár ez egy legitim téma volt, amelyet az interjúban megvizsgálhattunk, elnézést kérünk, hogy a kérdéssor során használt nyelvezet nem volt jól megfogalmazva és nem volt megfelelő”.

Marie van der Zyl, a Brit Zsidók Képviselők Tanácsának elnöke twitteren azt írta, hogy örül, hogy a BBC bocsánatot kért „a Naftali Bennett-tel készített interjúban használt, egyértelműen elfogadhatatlan nyelvezetért”.

„Miután ma levelet írtam a főigazgatónak az ügyben, nagyra értékelem a társaság gyors válaszát”

– tette hozzá.

BBC riportere Bennettnek: „Az izraeli katonák örülnek ha gyerekeket ölhetnek”

A BBC a volt izraeli miniszterelnökkel készített interjút és ismét alulmúlta önmagát Izrael-gyűlölet terén.