BBC riportere Bennettnek: „Az izraeli katonák örülnek ha gyerekeket ölhetnek”

A BBC műsorvezetőjének, Anjana Gadgilnak adott interjújában Naftali Bennett volt izraeli miniszterelnök válaszolt a Dzsenínben végrehajtott izraeli akciókat bíráló kérdéseire.

A BBC műsorvezetője azt mondta Naftali Bennett volt izraeli miniszterelnöknek egy interjúban, hogy „az izraeli katonák örülnek ha gyerekeket ölhetnek”. Az interjút az izraeli hadsereg dzsenini terrorellenes akciójával kapcsolatosan készítette az angol közmédia. A riporter Anjana Gadgil volt, a beszélgetés szerdán került fel Bennett YouTube-csatornájára.

„Az izraeli hadsereg ezt „katonai műveletnek” nevezi, de most már tudjuk, hogy fiatalokat öltek meg, közülük négyet tizennyolc év alatt. Tényleg ezt tűzte ki célul a hadsereg? Hogy 16 és 18 év közötti embereket öljenek meg?” — kérdezte a riporter az izraeli politikust.

„Éppen ellenkezőleg” – válaszolta Bennet.

„Valójában mind a tizenegy halott militáns terrorista volt. Az, hogy vannak fiatal terroristák, akik úgy döntenek, hogy fegyvert fognak, az az ő felelősségük”.

A volt izraeli miniszterelnök a továbbiakban kifejtette, hogy az elmúlt év számos terrortámadása közül legtöbb elkövetője Dzseninből jött, utalva a csak idén több mint ötven izraeli zsidó életét követő gyilkos merényletekre. „Dzsenin a terror epicentrumává vált” – mondta.

„Az összes palesztin, akit megöltek, ebben az esetben terroristák voltak”.

Hámász vezető: Dzseninben legyőztük Izraelt

A terrorcsoport vezetője azt állítja, hogy „súlyos veszteségeket” okozott Izraelnek Dzseninben, mely szerinte politikájának „újragondolásra” kényszeríti a zsidó államot.