Hámász vezető: Dzseninben legyőztük Izraelt

A Hamász terrorcsoport azt állítja, hogy „súlyos veszteségeket” okozott Izraelnek Dzseninben, mely szerinte politikájának „újragondolásra” kényszeríti a zsidó államot.

A Hamász vezetője, Iszmail Hanije közleményt tett közzé, amelyben azt állítja, hogy terrorszervezete „legyőzte Izraelt”.

Izrael 48 órás dzsenini hadművelete során 12 terroristát likvidált, és a terrorista infrastruktúra nagy részét megsemmisítette. A hadműveletben egy izraeli katona meghalt, miközben az erők kivonultak Dzseninből.

„Izrael kudarcot vallott és vereséget szenvedett Dzseninben, és most a szégyent és a vereség érzését mutatja” – állította Hanije.

„Világos üzenetet küldtünk az ellenségnek, hogy az ellenállás minden téren nem áll távol attól, ami Júdeában és Szamáriában történik, és az ellenségnek azonnal fel kell hagynia az agresszióval”.

„A dzsenini ellenállás támogatásának minden eszköze terítéken volt, a Tel-Avivban elkövetett hősies terrortámadás és ami Ciszjordániában történik, nem más, mint annak kifejezése, amit a palesztin nemzet a dzsenini harc támogatása érdekében fogadott el. Az ellenállás az, ami a palesztin nemzetet és annak stratégiai döntését jellemzi, hogy válaszoljon az agresszióra és legyőzze a megszállást”.

Hanije szerint „az elkövetkező napok borzalmat hoznak Izraelnek, és arra kényszerítik, hogy újragondolja az útját, ahogyan a nemzetünk ellen tervezi a fellépést”.

„Elmúltak azok az idők, amikor Izrael a palesztin nemzet ellen cselekedett anélkül, hogy megfizette volna az árát”

– mondta a terroristavezér.

A dzsenini művelet korlátozott lehetőségei

Mit várhatunk az Izraeli Védelmi Erők jelenlegi dzsenini hadműveletétől? Elemzés.