Trump volt tanácsadója állítólag drónnal lőtt volna szét egy migránshajót

Donald Trump volt amerikai elnök vezető tanácsadója, Stephen Miller azt szorgalmazta, hogy egy Predator drónnal robbantsanak fel egy migránsokat szállító hajót – állítja egy volt kormánytisztviselő hamarosan megjelenő könyvében.

A könyv szerzője, Miles Taylor, aki Trump kinevezettje volt a belbiztonsági minisztériumban, könyvében egy állítólagos 2018. áprilisi beszélgetést idézett fel egy, az Egyesült Államok felé tartó migránshajóról.

„Mondja meg, miért nem tudjuk egy Predator drónnal megsemmisíteni azt a hajót?”

– idézi Taylor Miller kérdését.

A parti őrség admirálisa [Paul] Zukunft értetlenül nézett. „Mert, Stephen, ez ellenkezne a nemzetközi joggal” – emlékszik vissza a történetre Taylor.

„Nem hiszem, hogy érti a nemzetközi jog korlátait”

– válaszolta Miller.

Miller határozottan tagadja, hogy a beszélgetés megtörtént volna, és kitalációnak nevezte azt.

A Biden-kormány az illegálisan érkező bevándorlók tömeges elengedésére készül

Az amerikai határőrség vezetője felhatalmazást adott arra, hogy a szervezet túlterheltsége esetén beengedjék az országba menedékjogi eljárás lefolytatása nélkül a tömegesen érkező bevándorlókat.

Zukunft azt mondja, hogy „nem emlékszik” a Taylor által leírt eszmecserére, de a Rolling Stone-nak elmondta, hogy „emlékszik arra, hogy 2018-ban hosszasan beszélgetett Stephen Millerrel a délnyugati határ biztonságáról”.

„Teljesen abszurd halálos erőt alkalmazni a tengeri migráció megakadályozására”

– tette hozzá Zukunft.

Miller amellett, hogy vezető tanácsadóként dolgozott, beszédírója is volt Trumpnak.

Nem Miles Taylor az, aki először vádolja meg „furcsa elképzelésekkel” Millert.

Mark Esper, Trump egykori védelmi minisztere például elmondta, Miller egyszer azt javasolta neki, hogy az Iszlám Állam likvidált vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak a fejét mártsák disznóvérbe,

„hogy így figyelmeztessék a többi terroristát”.

A német humanizmus igazi ára

A korlátlan migráció elsődleges és hosszútávú terhei képezik a német állam egyre drámaibb eladósodásának egyik fő forrását. De még magasabb ár a szülőföld elvesztése.