A Rothschildokat okolja a tengeralattjáró eltűnéséért egy antiszemita konteós

A szélsőjobboldali összeesküvés-elmélet hívő Zachary Vorhies arról beszélt, hogy a Titanic elsüllyedése és az OceanGate tengeralattjáró katasztrófája is szándékos volt.

Zachary Vorhies, egy szoftvermérnök és Google szivárogtató a múlt héten a Stew Peters Show-ban járt, ahol a házigazdával együtt azt az összeesküvés-elméletet terjesztette, hogy a Titanic elsüllyedését szándékosan megrendezték – írja a Jerusalem Post.

Vorhies továbbá arra is utalt, hogy az OceanGate Titan tengeralattjáró eltűnése, amely öt ember halálát okozta, szintén szándékos volt.

A Media Matters America arról számolt be, hogy a fehér felsőbbrendűséget hirdető Peters korábban azt állította, hogy a feketék genetikailag hajlamosak a bűnözésre, valamint hogy a zsidók irányítják a médiát,

a zsidók vallása pedig egy „meggyilkolt csecsemők vérére épülő halálszekta”.

„Ha az egész média egy véleményen van valamiről, akkor valószínűleg van valami rejtett dolog. Mi van, ha mindez valójában egy trükk, hogy az emberek ne látogassanak el a Titanic roncsaihoz? De ha ez a cél, akkor miért? Talán azért, mert ha az emberek túl sokat kutatnák a Titanicot, rájönnének, hogy nem egy jéghegy süllyesztette el” – mondta Peters a műsorban.

„Rengeteg alternatív elmélet létezik arról, hogyan süllyedt el. Hogy szándékosan süllyesztették el egy bonyolult biztosítási csalás részeként, sőt, még az is lehet, hogy az újonnan létrehozott Federal Reserve süllyesztette el.”

Vorhies a továbbiakban kifejtette elméletét, miszerint a Rothschildok és más bankárok a 20. század elején megpróbálták létrehozni az amerikai jegybankot, de ellenállásba ütköztek – nevezetesen John Jacob Astor IV, Benjamin Guggenhei, Isidor Straus és George Dunton Widene részéről. Majd rámutatott, hogy mind a négy említett személy elpusztult a Titanicon.

„Sok ember, aki ezt összerakta, úgy véli” – állította Vorhies – „hogy ők voltak a tényleges célpontok, mert nem sokkal a Titanic elsüllyedése után létrehozták a Federal Reserve-t”.

„Mindannyian tudjuk, hogy a repülőgép üzemanyaga nem tudja megolvasztani az acélgerendákat, de azt is el kell fogadnunk, hogy egy jéghegy nem képes átvágni az edzett acélt”

– mondta Vorhies Petersnek utalva arra az összeesküvés-elméletre, hogy 2001-ben a World Trade Center nem a repülők becsapódása miatt omlott össze.

Az OceanGate Titan tengeralattjáró múlt heti katasztrófájával kapcsolatban Vorhies azt állította: „A tengeralattjáróval kapcsolatban az a furcsa, hogy valójában a Rothschild dinasztia finanszírozta.”

„Miért [engedélyezték], hogy ez a tengeralattjáró, amelyiknek ennyi különböző problémája van… lemenjen és meglátogassa [a Titanicot]?”. kérdezte Vorhies.

A továbbiakban kifejtette álláspontját, miszerint a Rothschildok szándékosan finanszíroztak egy kudarcra ítélt küldetést, hogy amikor valami katasztrofális dolog történik, azt felhasználhassák arra, hogy olyan törvény szülessen, amely megtiltja az embereknek, hogy a roncsok vizsgálatára menjenek.

Vorhies szerint így senki sem fedné fel az állítólagos bűneiket.

„Van egy új megállapodás, amelyet most hajtanak végre, és amely lehetővé teszi, hogy a nyugati országok állampolgárai… engedély nélkül nem látogathatják meg [a Titanic roncsait]” – mondta Vorhies.

„Az a meggyőződésem, hogy [a tengeralattjáró tragédiáját] fogják felhasználni arra, hogy megakadályozzák, hogy bárki lemehessen és meglátogassa a Titanicot”, és így megakadályozzák, hogy az emberek bizonyítékot találjanak arra, hogy a Titanic elsüllyedése egy megrendezett esemény volt, nem pedig egy jégheggyel való ütközés következménye.

A Rothschild családdal kapcsolatos összeesküvés-elméletek a család gazdaggá válásáig nyúlnak vissza, és számos rosszindulatú vádat tartalmaznak, köztük azt is, hogy ők rendezték meg a holokausztot, hogy szimpátiát szerezzenek a zsidók és Izrael iránt.

Különlegesen kötődik az egyik Atlanti-óceában eltűnt utas a Titanic-hoz

A Titan eltűnt turista-tengeralattjáró fedélzetén tartózkodó egyik üzletembert rokoni szálak kötik az eredeti tragédia két áldozatához.