A védelmi miniszter terrorizmusnak nevezte a palesztinok elleni támadásokat

Joáv Gallant izraeli védelmi miniszter elítélte a palesztinok ellen zsidó szélsőségesek által elkövetett szombati támadást.

A palesztin civilek elleni támadásokat „terrorcselekménynek” bélyegezte, és ezzel megismételte az izraeli biztonsági szervek hasonló kijelentéseit.

„Határozottan elítélem az Umm Safa falu lakói ellen elkövetett erőszakot, beleértve a házak és járművek felgyújtását. Ezek nem mi vagyunk”

– mondta.

„Az IDF csapatai teljes támogatásomat élvezik a terrorizmus meghiúsítására és a helyi lakosok védelmére irányuló munkájukban. Nagy elszántsággal és kitartással dolgoznak. Egyértelmű utasítást adtam csapatainknak, hogy tartsák fenn a rendet és a stabilitást, és akadályozzák meg a civilek által elkövetett erőszakos cselekményeket a térségben”.”

Az izraeli hadsereg, a rendőrség és a Sin Bét belbiztonsági ügynökség vezetői szombaton „nacionalista terrorizmusnak” nevezték a palesztinok ellen Szamáriában elkövetett izraeli támadássorozatot.

„Ez az erőszak növeli a palesztin terrorizmust, és árt Izrael államnak, valamint az izraeli biztonsági erők nemzetközi legitimitásának a palesztin terrorizmus elleni küzdelemben”

– áll a közös nyilatkozatban.

A legutóbbi ilyen incidensben az izraeli hadsereg szerint „köveket dobáltak, és jelentések érkeztek arról, hogy izraeli állampolgárok palesztin ingatlanokat gyújtottak fel” az északi Umm Safa faluban.

Egy katona megsebesült, egy izraelit pedig letartóztattak – közölte a hadsereg.

Izraeli fiatalok gyújtogattak és lövöldöztek egy palesztin faluban

A négy izraeli életet követelő keddi terrortámadásért akartak bosszút állni.