Izraeli fiatalok gyújtogattak és lövöldöztek egy palesztin faluban

Arcukat eltakaró izraeli telepes fiatalok palesztinok autóit, házait és földjeit gyújtották fel szerdán Turmusz Ajja nevű faluban kedden az Eli mellett történt palesztin terrormerénylet áldozatainak temetése után.

Mintegy harminc házat és hatvan autót borítottak lángba a The Jerusalem Post értesülése szerint (a Ynet „csak” mintegy 15 ház és húsz jármű felgyújtásáról számolt be). A katonai rádió szerint mintegy kétszáz telepes rohamozta meg a falut.

Tizenkét palesztint ért lőtt sebesülés, három sebesültet egy rámalláhi kórházba szállítottak, egy palesztin életét vesztette.

Az izraeli hadsereg és a rendőrség egységei a történtek idején a palesztin falu körül állomásoztak, letartóztatásokról nem érkezett jelentés. Mintegy két óra elteltével a zavargók elhagyták a palesztin települést.

Az Eli melletti benzinkútnál történt keddi terrortámadást követő éjszakán izraeliek százai ablakokat törtek be, palesztinok földjeit és járműveit gyújtották fel többfelé a környéken.

Az izraeli hadsereg egyik katonája levegőbe leadott riasztó lövésekkel tartotta távol egy online terjedő felvétel szerint a telepeseket egy palesztin falutól.

Ők a tegnapi terrortámadás izraeli áldozatai

Az egyik Likud képviselő a támadást követően nagyszabású katonai művelet indítására szólított fel a terroristák megsemmisítésére.