Ők a tegnapi terrortámadás izraeli áldozatai

Nyilvánosságra hozták a kedden elkövetett terrortámadás négy áldozatának nevét.

Az egyik áldozatot Harel Maszúdként azonosították, aki 21 éves, és jad binyami lakos. A második áldozat neve Elisha Antman, egy 17 éves Eli-i lakos. A harmadik áldozatot Ofer Fairman néven azonosították, aki 60 éves, szintén Eli lakosa. A negyedik áldozat pedig Nachman Shmuel Mordoffként azonosították, ő 17 éves, Ahijaból.

Jakrat Friedman, a Maszúd család barátja Harelt „aranygyermeknek” nevezte, akit nagyon szeretett.

„Szerette Izrael földjét és népét. Éppen nemrég szabadult el a harci szolgálatból, és arról álmodott, hogy letelepedik ezen a földen, és barátaival együtt dolgozott álma megvalósításán”

– mondta.

A halálos támadást két paleszint terrorista követte el. A terroristák egy Eli közelében lévő benzinkúthoz és étteremhez hajtottak, majd tüzet nyitottak, és négy embert megöltek. Egy izraeli civil lelőtte és semlegesítette az egyik terroristát. A második terrorista elmenekült, és a biztonsági erők azonban kétórás keresés után megtalálták és likvidálták.

Danny Danon Likud képviselő a támadást követően nagyszabású katonai művelet indítására szólított fel a terrorista-hálózatok megsemmisítésére Júdeában és Szamáriában.

„Azonnali katonai műveletet követelünk Júdeában és Szamáriában. Nem később. Itt az ideje, hogy keményen és gyorsan lecsapjunk. Felszólítom miniszterelnökünket, hogy rendeljen el nagyszabású katonai műveletet, és azonnal állítsa vissza az eltávolított ellenőrzőpontokat. Izrael népe egységesen támogatja a kormányt, a hadsereget és a belbiztonsági szolgálatainkat ennek a sürgős programnak a megvalósításában, amely számtalan ártatlan életet fog megmenteni” – mondta Danon.

Az Amnesty International szerint háborús bűnnek számít a terroristák elleni harc

A „jogvédő szervezet” a vádlottak padjára ültetné az IDF-et és az Iszlám Dzsihádot is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.