Egy diákot leszidtak, amiért kétségbe vonta, hogy egy társa macska identitású

Egy 13 éves kislányt pénteken „aljasnak” nevezett a tanára egy anglikán egyházi iskolában az Egyesült Királyságban, miután megkérdezte egy osztálytársától, hogyan azonosíthatja magát macskaként – írja a Nypost.

Egy 13 éves kislányt pénteken „aljasnak” nevezett a tanára egy anglikán egyházi iskolában az Egyesült Királyságban, miután megkérdezte egy osztálytársától, hogyan azonosíthatja magát macskaként.

Az iskolás lányt és barátnőjét a kelet-sussexi Rye College-ban tanító tanáruk dorgálta meg a nyolcadik osztályos „életre nevelés” óra végén, ahol azt mondták nekik, hogy „az lehetsz, aki akarsz, és rajtad múlik, hogyan azonosítod magad” – számolt be a The Telegraph.

Az óra után az egyik diák megkérdezte egyik osztálytársát: „Hogyan tudsz macskaként azonosulni, ha lány vagy?”.

A tanár közölte a diákokkal, hogy a szóváltásról készült felvétel szerint feljelentik őket az iskola vezetőségénél, és többé nem látják őket szívesen az iskolában, ha továbbra is azt a nézetet képviselik, hogy csak fiúk és lányok léteznek.

A felvételen, amelyet az egyik diák készített, a tanár azzal kezdi, hogy „Hogy merészeled, most nagyon felhúztál valakit” azzal, hogy „megkérdőjelezted az identitását” – írja a Telegraph.

A diák erre válaszol: „Ha macskaként vagy valamiként akarnak azonosulni, akkor valóban rosszul vannak – őrültek”.

A tanár ezután megkérdezi a fiatal lányokat, honnan vették azt az ötletet, hogy csak két nem létezik.

„A nemek nem kapcsolódnak ahhoz, hogy milyen testrészekkel születtél, a nem az, ahogyan azonosulsz, és ezt már az óra elején elmondtam” – mondta a tanárnő.

A tanár hozzátette: „Valójában három biológiai nem létezik, mert születhetsz férfi és női testrészekkel vagy hormonokkal”, és „rengeteg nem létezik – van a transznemű, van a nem-bináris, akik olyan emberek, akik egyáltalán nem hiszik, hogy van nemük”.

A diákok nem értettek egyet, és azt mondták a tanárnak, hogy „ha vaginád van, akkor lány vagy, ha pedig péniszed van, akkor fiú”.

„Arról beszéltek, hogy a ciszgender a norma, hogy azzal a nemi szervvel azonosulsz, amivel születtél. Alapvetően ezt mondjátok, ami tényleg aljas”.

A tanárnő ezután azt sugallta, hogy a lányok homofóbok vagy zavarodottan viselkednek – ezt az állítást a lányok gyorsan tagadták.

„Ha ez nem tetszik, akkor másik iskolába kell mennetek” – válaszolta a tanárnő, hozzátéve, hogy fel fogja jelenteni a diákokat.

A Rye College szóvivője, ahol az eset történt, azt mondta: „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy diákjainknak inkluzív oktatást kínáljunk. A tanárok igyekeznek biztosítani, hogy a tanulók véleményét meghallgassák, és arra bátorítják őket, hogy tegyenek fel kérdéseket és vegyenek részt a vitákban. A tanárok arra is törekednek, hogy a kérdésekre érzékenyen és őszintén válaszoljanak”.

„Arra törekszünk, hogy az egész iskolában a legmagasabb színvonalat tartsuk fenn. Felülvizsgáljuk a folyamatainkat, és együttműködünk az érintett személyekkel annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő ilyen események.”

A tolerancia csődje — Az vagy aminek mondod magad?

Minden azzal kezdődött, hogy a biológiai valóság irrelevánsnak lett nyilvánítva, amit felülírhatnak társadalomtudományi teóriák, elméletek és fantáziák. Hajdú Tímea írása.