Az ukránok eltalálták a Krímet és a Herszoni területet összekötő hidakat

Az ukrán erők csütörtök virradóra csapást mértek a Krím félszigetet a Herszon régióval összekötő két hídra Csongar település közelében – közölte Szergej Akszjonov, az Ukrajnától 2014-ben Oroszország által egyoldalúan elcsatolt Krími Köztársaság vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.


Az esetnek nem voltak áldozatai, a forgalom szünetel. A csongari hidakra az éjszaka folyamán csapást mértek. Nem voltak áldozatok. Jelenleg a tűzszerészek vizsgálatot végeznek, hogy megállapítsák a lőszer típusát. Az illetékes szolgálatok megkezdték a pályatest állapotának felmérését. Később közlik, hogy lehet-e rajta közlekedni – tette hozzá a nyilatkozó.

Oleg Krjucskov, a krími vezető tanácsadója Telegram-csatornáján hozzátette, hogy az új területeken átvezető szárazföldi folyosó működésében nincs zavar.

Mint mondta, a Krímet és a Herszon régiót három ellenőrző pont köti össze: kettő Armanszk településnél és egy másik Dzsankojnál.

Egyikük meghibásodása nem tudja alapvetően megzavarni a szárazföldi szállítási folyosó működését. A nyilatkozó egyben megkérte a lakosokat, hogy amíg a csongari hídszerkezetek vizsgálata folyamatban van, a Zaporizzsjai és a Herszoni területre irányuló utazásokhoz válasszák az Armanszk városon keresztül vezető útvonalat.

Vlagyimir Szaldo, Herszon megye Moszkva által megbízott kormányzója szerint az ukrán fegyveres erők az előzetes jelentések szerint brit Storm Shadow rakétákkal mértek csapást a Herszoni terület és a Krím közigazgatási határán lévő hidakra.

Ukrán tábornok: nyugati fegyverekkel fogjuk kilőni a kercsi hidat

Az átkelő kulcsfontosságú volt Moszkva számára, hogy erősítést küldjön, de nyugati tisztviselők attól tartanak, hogy az átkelő megtámadása szélesebb körű konfliktushoz vezethet.