Rendesen helyretették az Izraelbe delegált amerikai nagykövetet

Tom Nides, Amerika izraeli nagykövete két nyilatkozatot tett közzé a Twitteren, az elsőt az elmúlt „48 órában” bekövetkezett „civil halálesetek és sérülések” miatt.

Miután a Hamászhoz kötődő terroristák kedden Júdea és Szamáriában megöltek négy izraeli civilt, sokan bírálták Tom Nides-t, az Egyesült Államok izraeli nagykövetét, amiért egyenlőségjelet tett a támadás, és az azt egy nappal megelőző izraeli terrorellenes művelet közé.

„Mélységesen aggódom a Ciszjordániában az elmúlt 48 órában bekövetkezett civil halálesetek és sérülések miatt, beleértve a kiskorúakét is. Imádkozunk a családokért, miközben szeretteik elvesztését gyászolják, vagy a sérülteket ápolják” – tweetelte az amerikai nagykövet.

Az amerikai nagykövet a Hamász-terroristák által meggyilkolt négy izraeli brutális halálát, ezzel összemosta azoknak a palesztin fegyvereseknek a halálával, akik hétfőn rajtaütöttek az IDF éppen terrorellenes műveletet végrehajtó katonáin.

A több irányból érkező heves tűz és robbanószerkezetek következtében hét izraeli katona megsebesült. A palesztin Iszlám Dzsihád vállalta a felelősséget a támadásért, közölve, hogy két harcosa meghalt,

A nemzetközi diplomáciában szokatlan módon, Michael Herzog, Izrael washingtoni nagykövete burkoltan üzent a Twitteren amerikai kollégájának, amikor kijelentette, hogy „minden kísérlet az úgynevezett „kiegyensúlyozott” elítélésre félrevezető és tiszteletlen az áldozatok emlékével szemben”.

Nides érzékelhette, hogy hibázott, ezt követően ugyanis egy újabb bejegyzést tett közzé, amelyben már azt írta, hogy

„a leghatározottabban elítélem a négy ártatlan izraeli ember mai értelmetlen meggyilkolását – szívem a gyászoló családtagjaikkal van”.

Ők a tegnapi terrortámadás izraeli áldozatai

Az egyik Likud képviselő a támadást követően nagyszabású katonai művelet indítására szólított fel a terroristák megsemmisítésére.