Ide vezet az illegális migránsok fék nélküli beáramlása Európába

Hatalmas felháborodást váltott ki Franciaországban az a sokkoló videó, amelyen egy afrikai származású migráns erőszakos támadása látható egy idős nő és unokája ellen. Az incidens hétfőn történt a délnyugat-franciaországi Bordeaux városában.

A közösségi médiában széles körben megosztott videón látható, amint a támadó lassan közeledik a 73 éves asszonyhoz és unokájához, akik a házuk bejáratánál állnak. A nő mintha észrevenné a férfit, épp megpróbálja becsukni az ajtót, amikor a férfi kitámasztja azt, megragadja a nőt, majd a földre rántja. Ezután lelöki a földre a lányt is, kikap valamit a kezéből és elfut.

A támadásról készült videó (csak erős idegzetűeknek):

A térség prefektusa, Fabienne Buccio a Twitteren közölte, hogy a támadás „ritka erőszakos” volt, és hogy egy gyanúsítottat nem sokkal később letartóztattak. Azt is elmondta, hogy az áldozatokról a mentőszolgálat gondoskodott, és hogy vizsgálatot indítottak. Szolidaritását fejezte ki a nővel és a lánnyal, és köszönetet mondott a rendőrségnek a gyors beavatkozásért.

A támadás újra felerősítette a bevándorlásról és a biztonságról szóló vitát Franciaországban, ahol az elmúlt években többször is előfordultak migránsokat érintő erőszakos incidensek. Egyes politikusok és politikai kommentátorok a kormányt vádolták, amiért nem képes ellenőrizni a migránsok beáramlását és biztosítani a közrendet.

„Milyen szörnyű. Bordeaux ma. Ezt tették az országunkkal. Franciák, ébredjetek fel!”

– írta a Twitteren a támadásra reagálva Éric Zemmour, a bevándorlásellenes nézeteiről ismert korábbi elnökjelölt.

Német mindennapok a jog tükrében

A migráns gyilkosok nyilvánvalóan egy más jogrendszerben élnek, mint azok, akik megpróbálnak az Oroszország elleni mértéktelen uszításnak ellentmondani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.