A brit miniszterelnök egy felvételen a gender ideológián viccelődik

Rishi Sunak brit miniszterelnököt állítólag videóra vették, amint a radikális gender-elméletet – és egy politikai ellenfelét – kigúnyolta az 1922-es bizottság, a konzervatív parlamenti képviselők egy csoportjának nemrégiben tartott rendezvényén.

A videót a PinkNews nevű LMBTQ+ portál hozta nyilvánosságra – ahol arról számoltak be, hogy Sunak június 5-én tette a megjegyzéseket.

Az internetes oldal – és többen a Twitteren – azt állították, hogy Sunak a transz-identitású nőkön gúnyolódott, bár úgy tűnt, hogy a megjegyzései közvetlenül és kifejezetten az ellenzéki párt vezetőjének megjegyzéseire vonatkoztak.

A videón, amelyen nem látszik Sunak arca, a miniszterelnök hallható, amint azt mondja: „Ez megmutatja, hogy látványosan elhibázta a döntését, és hogy miért teljesen alkalmatlan arra, hogy vezesse az országot”.

Bár a videón nem volt olyan szövegkörnyezet, amelyből megállapítható lett volna, hogy Sunak kiről beszélt, a PinkNews feltételezte, hogy a szúrás Keir Starmer munkáspárti vezetőnek szólt.

„Ugyanebben az időszakban talán észrevették, hogy Ed Davey nagyon elfoglalt volt” – folytatta Sunak, utalva a liberális demokrata pártvezetőre, akit egy nemrég adott interjúban hallani lehetett, amint azt állítja, hogy „teljesen egyértelmű”, hogy egyes nőknek lehet péniszük.

„Hozzám hasonlóan valószínűleg önök is láthatják, hogy mindenkit arról próbált meggyőzni, hogy a nőknek egyértelműen van péniszük”

– mondta Sunak, és nevetést váltott ki, amikor hozzátette: „Mindannyian tudják, hogy nagy rajongója vagyok annak, hogy mindenki 18 éves koráig matematikát tanuljon, de kiderült, hogy a biológiára kell koncentrálni”.

(The Daily Wire)

Az új brit miniszterelnök elkötelezte magát a nők és lányok védelme mellett

Rishi Sunak véget vetne az „önbevalláson alapuló nemi identitás” jogi védelmének.