Marine Le Pen durván beleállt Giorgia Meloniba

Nem tetszik a francia politikusnak, hogy Olaszország enged Brüsszelnek a migráció ügyében – írja a Mandiner.

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés vezetője szerint az olasz kormány engedményeket tesz Brüsszelnek a migrációs politika terén, hogy Olaszország jobban hozzáférjen a Covid miatti EU-s helyreállítási alapokhoz.

Az EU belügyminiszterei által elfogadott új migránskvóta-szabályozás kapcsán Le Pen azt mondta:

szerinte az EU tagállamaitól elveszik a döntés jogát.

„A nem kormányzati (NGO) szervezetek fogják meghatározni a migrációs politikát az Európai Unió ellenőrzése alatt. A nemzeteknek nem lesz szavuk ebben többé” – jelentette ki Marine Le Pen, aki szerint Olaszország cselekvési szabadságát is korlátozza az ország költségvetési helyzete.

A görögországi, több száz halálos áldozattal járó migránshajó-tragédia kapcsán a francia politikus azt mondta: be kell fejezni azt a politikát, ami arra bátorítja az embereket, hogy ilyen veszélyeknek tegyék ki magukat.

„Az NGO-k az embercsempészek bűntársai”

– tette hozzá Le Pen.

Le Pen megérti, hogy Olaszország és Meloni érdeke a migránsok szétosztása, de a franciák érdeke szerinte az, hogy „nem jöhet szóba a migránsok befogadásának ránk kényszerítése”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Az olasz kormány is a gyermek születéseket ösztönözné a migráció helyett

Giorgia Meloni szerint Európa olyan problémákra kezd ráébredni, amelyekért nemrég egyeseket még veszélyes szuverenistaként bélyegeztek meg.