Ryanair: „Ártatlan tévedés volt Izraelt Palesztinának nevezni”

A Ryanair ír fapados légitársaság közölte, hogy a személyzet egyik tagjának fedélzeti bejelentése, amelyben Izraelt „Palesztinának” nevezte, „ártatlan hiba” volt – írja a JC. 

A hét elején jelentek meg olyan hírek, amelyek szerint a június 10-én Bologna és Tel Aviv között közlekedő járaton a személyzet egyik tagja a járat Ben Gurion nemzetközi repülőtérre való leszállásakor azt mondta az utasoknak, hogy „Palesztinában” fognak leszállni.

A World Israel News szerint a járat utasai többször hallották a légiutas-kísérőt olaszul és angolul mondani, hogy hamarosan Palesztinába érkeznek.

A JC-nek adott nyilatkozatában a Ryanair szóvivője elmondta: „A személyzet egyik fiatalabb tagja ezen a Bolognából Tel Avivba tartó járaton (június 10.) rutinszerű leszállást hajtott végre PA tévedésből ‘Palesztina’-t mondott ‘Tel Aviv’ helyett. Ez egy ártatlan, szándéktalan hiba volt, amelyet a fedélzeten tartózkodó rangidős személyzeti tag azonnal kijavított és elnézést kért érte”.

Tavaly a Ryanair bejelentette, hogy bővíti izraeli járatainak menetrendjét, heti 200 járattal, 13 ország 25 célállomására, valamint 4 új útvonallal Eilatba.

Izraeli orvosok mentettek életeket egy Tel Avivból Chicagóba tartó járaton

A gép utasait kellemetlen meglepetés érte, amikor nem egy, hanem két orvosi vészhelyzet is történt a gép fedélzetén.