Izraeli orvosok mentettek életeket egy Tel Avivból Chicagóba tartó járaton

A United Airlines 141-es, Tel Avivból Chicagóba tartó járatának utasait kellemetlen meglepetés érte, amikor nem egy, hanem két orvosi vészhelyzet is történt a gép fedélzetén az Európát és az Atlanti-óceánt átszelő út során.

A járat hajnali 1 órakor szállt fel, és nem sokkal az indulás után egy 60 éves férfi elvesztette az eszméletét, majd összeesett, és közben megsérült az arca.

A légiutas-kísérők orvost hívtak segítségül, és a United Hatzalah önkéntes mentőorvosa, Jiszráel Kahan, aki történetesen a járaton tartózkodott, a férfi segítségére sietett, akárcsak egy másik orvos, aki a jeruzsálemi Hadassza kórház gyermekosztályán dolgozik.

A két férfi ellátta a rosszul lett személyt, bekötözte a sérüléseit, és stabilizálta az állapotát. Miközben a páros még mindig segített a férfivel foglalkozott, egy 20 év körüli nő panaszkodott a repülőgép személyzetének egyik tagjának, hogy rosszul érzi magát.

A személyzet figyelmeztette Jiszráelt és az orvost a második vészhelyzetre. A mentőpáros ismét összefogott, hogy biztosítsák a szükséges ellátást és stabilizálják a nő állapotát. Gyorsan felmérték a nő állapotát, és megállapították, hogy kiszáradásban szenved, és folyadék- és gyógyszerinfúzióra volt szüksége. Beadták neki az infúziót, és gondoskodtak arról, hogy a nő a repülés hátralévő ideje alatt rendben legyen.

Jiszráel, aki tapasztalt a helyszíni ellátásban, utazáskor mindig magával viszi a saját orvosi felszerelését. A repülőgépen rendelkezésre álló orvosi felszerelésen kívül ezt a felszerelést is használta mindkét utas ellátásához.

„Különleges élmény volt, hogy segíthettem megmenteni valakit egy repülőgépen”

– mesélte a mentős a leszállás után. „Örülök, hogy történetesen ugyanazon a Chicagóba tartó járaton voltam, mint a segítségre szoruló emberek, és hogy stabilizálhattam és figyelemmel kísérhettem az állapotukat. A United Hatzalah önkénteseinek életmentő küldetése nem ér véget Izrael határainál, mindig igyekszünk segíteni mindenkinek, aki rászorul”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Izraeli orvosok mentették meg egy etióp kislány életét

Naznetnél négy hónapos korában egy addisz-abebai kórházban diagnosztizálták veleszületett szívhibát.