Zsidó humorral az antiszemitizmus ellen

A növekvő antiszemitizmus elleni küzdelem jegyében zsidó humoristák egy csoportja egy új show-t állított össze.

Az amerikai szórakoztatóiparban a „roast show” ismertté és elismert jelenséggé vált. Alapfeltevése egyszerű: a show során humorosan gúnyolnak ki ismert személyeket. A filmsztároktól kezdve Justin Bieberen át egészen Donald Trumpig sokan elszenvedték már ezt a szokatlan „csoportterápiát”.

Most egy zsidó humoristákból álló csoport egy lépéssel tovább megy, és egy egyedülálló műsorra készül, amelynek célja az antiszemitizmus „roastolása” és kulturális jelenségként való feltárása

írja a Ynet.

Az eseményen olyan neves amerikai zsidó stand-up sztárok, mint Modi Rosenfeld, Jeff Ross, Elon Gold és Rachel Bloom is részt vesznek.

A Ynetnek adott interjújában Ari Pinchot, a műsor egyik producere hangsúlyozta a humor jelentőségét az antiszemitizmusra adott zsidó válaszban.

„Hosszú és gazdag zsidó hagyománya van annak, hogy az antiszemitizmust a humor segítségével kezeljük”

– mondta.

„A kifejezett antiszemitizmus mai riasztó növekedésének fényében a humornak proaktívan kell fellépnie. A célunk az volt, hogy egy olyan egyedülálló műsort készítsünk, amely zsidó és nem zsidó humoristákat hoz össze, hogy ügyesen lebontsák a modern és ősi antiszemitizmust” – tette hozzá.

„Ez a műsor erőteljes üzenetet közvetít, leleplezve az antiszemitizmus jelenlegi hullámát övező képmutatást, irracionalitást, előítéletességet és félretájékoztatást.

Célja, hogy utat mutasson egy szebb jövő felé”

– magyarázta Pinchot.

A Biden-kormány bemutatta az antiszemitizmus elleni stratégiáját

Joe Biden csütörtökön bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát.