A Biden-kormány bemutatta az antiszemitizmus elleni stratégiáját

Joe Biden csütörtökön bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja a Jersualem Post.

A 60 oldalas, az antiszemitizmus elleni küzdelmet célzó nemzeti stratégiát videóbemutató és élőben közvetített beszélgetés keretében jelentette be két tervezője – Susan Rice, Biden belpolitikai főtanácsadója és Doug Emhoff az alelnök férje.

Biden nem vett részt az eseményen, csak egy rögzített üzenetben szerepelt, amelyben”a legambiciózusabb és legátfogóbb” kormányzati kezdeményezésnek nevezte a programot.

A terv 100 új intézkedést tartalmaz, amelyeket a kormányzat az antiszemitizmusra és az amerikai demokráciát fenyegető veszélyre való figyelemfelhívás, a zsidó közösségek védelme, az antiszemitizmus normalizálódásának visszafordítása és a közösségek közötti szolidaritás kiépítése érdekében fog tenni.

Emhoff a tervet személyesen is jelentőségteljesnek nevezte. „Ez a terv életeket fog menteni” – mondta. „Az antiszemitizmus ellen csak közös erőfeszítéssel lehet harcolni. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy mindenki nyíltan és biztonságban élhessen a közösségében. Nem normalizálhatjuk az egész nemzetünkben látott gyűlöletet”.”

Rice arról elmélkedett, hogy vegyes zsidó-fekete közösségben nőtt fel. Beszélt arról, hogy 14 évesen, apjával és testvérével először utazott Izraelbe. „Az ENSZ-ben büszkén védtem Izraelt az igazságtalan támadásokkal szemben. Gyűlölöm az igazságtalanságot, az antiszemitizmust és a rasszizmust. A tikkun olam, a világ megjavítása iránti zsidó elkötelezettség régóta inspirál engem. A kormányzat határozott és kérlelhetetlen válasza sürgős és elengedhetetlen.”

Rice elmondta, hogy az amerikai Holokauszt Emlékmúzeum jövőre indítja el az első amerikai székhelyű holokausztoktatási kutatóközpontot.

Az amerikaiak 85 százaléka hisz legalább egy antiszemita toposzban, mondta Rice, „elfogadhatatlannak” nevezve ezt a statisztikát.

Lauder Bidenhez: „Ez nem Németország 1938-ban, ez az Egyesült Államok 2023-ban”

„Csak Ön tudja megállítani a zsidó nép elleni gyűlölet növekvő áradatát!”

A StopAntiszemitism megfigyelőcsoport szerint a Biden-kormányzat terve „minden tekintetben alulmarad”.

„A legnagyobb antiszemitizmus-ellenes szervezetek tanácsaival ellentétben a terv nem használja az IHRA definícióját annak meghatározására, hogy mi számít antiszemitizmusnak, ehelyett egy rövid bekezdésbe szorítja azt, amely tartalmazza az alsóbbrendű, konkurens Nexus definíciót is”

– mondta a csoport. „Ez szembemegy a terv azon állításával, miszerint „Ha nem tudjuk megnevezni, azonosítani és beismerni a problémát, akkor nem tudunk hozzáfogni a megoldásához”.

„Az IHRA alapelvként való használatának mellőzése tátongó űrt okoz; miközben a terv elismeri, hogy a zsidókat Izraelhez való kötődésük miatt támadják, nem nevezi meg a cionizmusellenességet az antiszemitizmus elsődleges formájaként”

– folytatta a StopAntiszemitizmus. „A terv az antiszemitizmust sem engedi önállóan megállni a helyét, mivel többször említi az „antiszemitizmus, az iszlamofóbia és az előítéletek és a diszkrimináció kapcsolódó formái” elleni küzdelemre tervezett végrehajtó intézkedéseket. Az iszlamofóbia és más bigottságok elleni küzdelem kiváló cél, de nem tartozik ebbe a konkrét antiszemitizmus-stratégiába”.”

A Republikánus Zsidó Koalíció (RJC) csütörtökön azt mondta, hogy a Biden-kormányzat „elszúrta” az antiszemitizmus-politikát.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Roger Waters SS ruhás parádéja Berlinben

A Pink Floyd volt gitárosa nem egyszerűen antiszemita és Izrael-ellenes, hanem egyenesen náci. Felkavaró videó, csak erős idegzetűeknek!