Kidobtak egy izraeli filmrendezőt Roger Waters londoni koncertjéről

Szemtanúk szerint azokat a nézőket, akiknél a Palesztin Felszabadítási Szervezet zászlója volt, nem távolították el.

Guilhad Emilio Schenker izraeli filmrendezőt elvezették és kihallgatták a biztonságiak, majd kidobták Roger Waters londoni koncertjéről, miután izraeli zászlót lengetett.

A közösségi médiába feltöltött videón az látható, amint Schenker egy izraeli zászlót lobogtat Waters előtt, miközben a Pink Floyd egykori frontembere egy náci tiszt egyenruhájára emlékeztető ruhában áll a színpadon.

Nem sokkal később biztonsági őrök érkeztek, akik elvették Schenkertől az izraeli zászlót, majd elvezették.

Az esetről videó is készült:

ינון מגל on Twitter: „אנטישמיות בלונדוןבמאי הקולנוע הישראלי גלעד אמיליו שנקר גורש בכח מהופעה של רוג’ר ווטרס משום שהניף דגל ישראל! (האולם היה מלא בדגלי אש”פ) pic.twitter.com/L5QTF8prjt / Twitter”

אנטישמיות בלונדוןבמאי הקולנוע הישראלי גלעד אמיליו שנקר גורש בכח מהופעה של רוג’ר ווטרס משום שהניף דגל ישראל! (האולם היה מלא בדגלי אש”פ) pic.twitter.com/L5QTF8prjt

Szemtanúk elmondták, hogy voltak olyan nézők, akiknél Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) zászló volt, de velük nem történt semmi, míg Schenkerhez hét biztonsági őr lépett oda, hogy erőszakkal egy kihallgatószobába vigyék.

Schenker a maga részéről azt mondta, hogy nem érti, mi a probléma a cselekedeteivel, de a biztonsági őrök ennek ellenére kitessékelték a koncertről.

Waters nemrég felháborodást keltett, amikor náci stílusú egyenruhát viselt egy berlini koncerten. Ugyanezen a koncerten Waters Anne Frankot Shireen Abu Aqlehhez hasonlította, az Al Jazeera újságírójához, akit tavaly lőttek le, miközben az IDF katonái és palesztinai arab terroristák közötti összecsapásokról tudósított Dzseninben.

A berlini rendőrség büntetőeljárást indított a Mercedes-Benz Arénában tartott május 17-i koncertet követően Waters által elkövetett uszítás gyanúja miatt.

A 79 éves zenész később azt állította, hogy előadásának megkérdőjelezett elemei „egyértelműen” a fasizmus, az igazságtalanság és a bigottság elleni állásfoglalás voltak.

Roger Waters Frankfurtban és Krakkóban persona non grata – Budapesten miért nem?

A magyar nyilvánosság – ezen belül a zsidó közösségek – ingerküszöbét egyelőre nem lépte át a művész antiszemitizmusa – írja a TEV.