Alternatív történelem: Már másfél millió éve élnek palesztinok

„A palesztinok 1,5 millió éve élnek itt, a zsidók csak 3000 éve” – állítja egy magas rangú palesztin tisztviselő.

Rawhi Fattouh, a Palesztin Nemzeti Tanács elnöke egy algériai rendezvényen beszélt arról, hogy Jeruzsálem „kizárólag a palesztinokhoz, az arabokhoz és a muszlimokhoz tartozik”.

„Palesztina teljes egészében a miénk, és senki másé. Nem osztozunk rajta senkivel.

Az emberek 1,5 millió évvel ezelőtt jelentek meg Palesztinában. Az első emberi civilizáció a Karmel-hegy ősi barlangjaiban jelent meg, Palesztinában.

„Az első kebarai civilizáció és az első kebarai mérnöki civilizáció a Kebara-barlangban jelent meg 60 000 évvel ezelőtt. Jebuzita őseink építették fel Palesztinát – és különösen Jeruzsálemet – i. e. 5000-ben.

„Tegnap Netanjahu, a szélsőjobboldali, fasiszta izraeli kormány miniszterelnöke gyűlést tartott az Al-Buraknál (Siratófalnál), és azt mondta: „3000 éve vagyunk itt ezen a földön”.

Mi azt mondjuk, hogy több mint 1,5 millió éve vagyunk itt”

– mondta Fattouh.

A legrégebbi emberi fosszíliák, amelyeket a régészek találtak, körülbelül 300 000 évvel ezelőttről származnak, 1,2 millió évvel későbbről, mint Fattouh állítása.

„Ennek a jól dokumentált ténynek ellenére a palesztinok több mint 1,5 millió éve lakják Jeruzsálemet”

– állította a Nemzeti Tanács elnöke.

Januárban Izrael visszavonta Rawhi Fattouh és Mahmúd Abbász Fatah pártjának két másik magas rangú tisztségviselője beutazási engedélyét, miután mindannyian meglátogatták Karim Júniszt, egy izraeli állampolgárságú palesztint, akit 40 éves börtönbüntetése letöltése után engedtek szabadon, amelyet terrorizmus vádjával és egy izraeli katona megölése miatt szabtak ki rá.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Kiakadtak a palesztinok Ursula von der Leyen Izraelnek küldött üzenetén

Rasszizmussal vádolják az Európai Bizottság elnökét.