A Fox News elhallgattatná Tucker Carlsont

A Fox News kedden szerződésszegéssel vádolta meg Tucker Carlsont, miután a műsorvezető egy 10 perces monológot tett közzé a Twitteren, amelyet új műsorának első epizódjaként hirdettek meg – írja a Daily Wire. 

Carlson továbbra is szerződésben áll a csatornával. Áprilisban hirtelen levették a műsorról, bár szerződése 2025-ig szól. Carlson csalással és szerződésszegéssel vádolta a Fox News-t, amiért lemondta a műsorát.

A Fox News általános jogtanácsosa, Bernard Gugar levelet küldött Carlson jogi csapatának nem sokkal azután, hogy a „Tucker on Twitter” első epizódja megjelent – írja az Axios, amely megszerezte a levél másolatát.

„Ma este értesültünk Tucker Carlson úr Twitteren való megjelenéséről egy több mint 10 perces videóban” – áll Gugar levelében. „A megállapodás feltételei szerint Carlson úr „szolgáltatásai teljes mértékben kizárólag a Fox számára lesznek elérhetőek”.”

Carlson szerződése a levél szerint kimondja, hogy a volt műsorvezetőnek „tilos bármilyen típusú szolgáltatást nyújtani, akár „az interneten keresztül streaming vagy hasonló terjesztés útján.”

Carlson ügyvédei úgy vélik, hogy a „Tucker on Twitter” nem tartozik a Fox News szerződéses ellenőrzése alá, mivel a Twitter nem közvetlen versenytársa a csatornának – mondta az Axiosnak egy, a jogi csapat megfontolásait ismerő forrás.

„A Fox a szólásszabadságra hivatkozva védi magát. Most pedig el akarják venni Tucker Carlson szabad véleménynyilvánításhoz való jogát, mert a közösségi médiában osztotta meg gondolatait az aktuális eseményekről” – mondta közleményében Carlson ügyvédje, Bryan Freedman.

A Fox News levele a legújabb fordulat a csatorna és egyik legnépszerűbb személyisége közötti, egyre durvuló jogi csatározásban.

Miután levették a műsorról, Carlson az ügyvédein keresztül levélben vádolta meg a csatornát azzal, hogy „szándékosan és az igazság gondatlan figyelmen kívül hagyásával” hamis ígéreteket tett a műsorvezetőnek. A levél szerint a Fox News vezetői „lényeges ígéreteket” tettek Carlson felé, amelyeket később szándékosan megszegtek.

Carlson új Twitter-műsorának első epizódja szerda estig nagyjából 90 millió megtekintést ért el.

Kiderült: Ezért rúghatta ki Tucker Carlsont a Fox News

Chadwick Moore a Spectator magazin szerkesztője, aki egy éve dolgozik Tucker életrajzán egy videóban megosztotta, hogy tudomása van a kirúgás mögötti okról.