„Ha a katonai ellenőrzőpont aktív lett volna, még élne a férjem”

Tal Tamari, a lövöldözésben megölt Meir Tamari özvegye azt mondta, hogy a terrortámadás megelőzhető lett volna, ha a katonai ellenőrzőpont, ahol a támadás történt, működött volna.

„Ez a támadás elkerülhető lett volna. Nincs okunk arra, hogy elhagyjuk a házat, és ne térjünk vissza a saját otthonunkba. Régebben működtek ellenőrzőpontok, és a támadás pont az egyik mellett történt – amelyik már nem aktív. Ha működött volna, Meir ma itt lenne, és lenne férjem, élettársam”

– mondta könnyes szemmel, miközben két kisgyermekét – egy egyéves és egy hároméves gyermeket magához szorította.

Az özvegy Tal Tamari felszólította a kormányt és az Izraeli Védelmi Erőket, hogy állítsák vissza az ellenőrzőpontokat, mondván: „Ez egy elfogadhatatlan valóság. Ez logikátlan. Biztonságban kell élnünk, és mindent meg kell tenni ennek érdekében”.

A Har Bracha település bekötőútjához vezető kereszteződésnél egy ideiglenes katonai ellenőrzőpont van, amelyet katonák csak naponta néhány órán át és nem folyamatosan személyzettel látnak el. A támadás idején üres volt. Az IDF közölte, hogy Tamari esetében a katonák jelenléte sem tudta volna megakadályozni az incidenst, mivel a lövést egy arra járó járműből adták le.

Tal, aki úgy döntött, hogy két gyermekét is magával viszi apjuk szerdai temetésére, elmagyarázta, mi motiválta döntését.

„Egyértelmű volt számomra, hogy ők is ott lesznek, és mi is együtt leszünk. Természetes, hogy ők is elbúcsúznak az apjuktól, bár ez egyáltalán nem természetes. Fontos volt számomra, hogy elbúcsúzzanak tőle”

– mesélte.

„Ő volt a lehetséges legjobb apa. Szerette őket, értük, értünk és a családért élt. Meir szerető apa volt, aki leült a gyerekekkel, lefeküdt velük a földre, és játszott velük egy munkanap után. Annyira fontosak voltak neki”

– mondta.

(Ynetnews)

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Kétgyermekes izraeli apa a palesztin terror legújabb áldozata

A 32 éves férfi épp hazafelé tartott, amikor a terroristák rátámadtak.