Kétgyermekes izraeli apa a palesztin terror legújabb áldozata

Ahogy arról lapunk is beszámolt, egy 32 éves, kétgyermekes izraeli férfit lőttek agyon arab terroristák Szamária észak-nyugati részén.

Most kiderült, hogy Meir Tamari éppen hazafelé, Chermesbe tartott gépkocsijával, amikor a merénylők megközelítették és autójukból tíz lövést adtak le rá – írja a Zsido.com. Meir még elvezetett Chermes kapujáig, ahol azonnal megkezdték az ellátását. Nem sokkal később helikopterrel a haderai kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

Meir Tamari Cfáton nőtt fel, ahol szülei, Mose rabbi és felesége Ariela a Chábád mozgalom küldötteiként szolgálják a közöséget. Meir négy évvel ezelőtt, esküvője után költözött a nyolcvan, világi zsidó családnak otthont adó somroni településre, ahol saját kezével építette fel házát. Két gyermekük született, egy és három évvel ezelőtt. Temetését ma tartják a közlei Sáked település temetőjében.

„Rendkívül megrázó híreket kaptunk. Együtt gyászolunk az áldozat családjával, Chermes lakóival és Izrael egész népével”

– nyilatkozta Joszi Dágán, a Somroni Területi önkormányzat vezetője, s felhívta a figyelmet arra, hogy a Chermesbe vezető út mellett politikai okokból megszűntettek egy katonai ellenőrzőpontot, melynek megléte megakadályozhatta volna a támadást.

A katonaság beszámolója szerint előre megtervezett merénylet történt, mely során egy, a Palesztin Hatóság rendszámával ellátott autóból, egy M-16-os gépkarabélyból adtak le lövéseket az izraeli gépkocsira. A tettesek felkutatása érdekében nagyszabású akcióba kezdtek Dzsenin és Tulkarem térségében.

A gyilkosságért az Al-Aksza Mártírjai terrorszervezet vállalta a felelősséget.

Gyászoló rabbi: Az arabokkal való béke lehetővé tenné a Templom újjáépítését

Leo Dee feleségét és két lányát veszítette el nemrég egy palesztin terrortámadásban. Most azt mondja, békét akar az arabokkal.