22 év kóma után meghalt a 2001-es jeruzsálemi terrortámadás egyik áldozata

Belehalt sérüléseibe Chana Nachenberg, aki 2001-ben súlyosan megsérült a jeruzsálemi Sbarro étteremnél elkövetett öngyilkos merényletben, és azóta kómában feküdt. A tel-avivi Ichilov kórházban szerda este nyilvánították halottnak.

Ezzel a 22 évvel ezelőtti támadás halálos áldozatainak száma immár 16-ra emelkedett.

Édesapja, Jichak így nyilatkozott lánya halála után:”Lányunk, Chana Tova Feiner Nachenberg közel 22 év hősiesség után halt meg. Egy hónap múlva lett volna 53 éves. A támadás óta 21 év és kilenc hónap telt el, a lányom eszméletlenül, kómában feküdt a tel-avivi Reut kórházban. Körülbelül három hete szállították át az Ichilov kórházba, ahol ma este meghalt”.

Chana Nachenberg 31 éves volt a támadás idején, és az étteremben étkezett egyetlen lányával, aki akkor hároméves volt, és csodával határos módon nem sérült meg.

A jeruzsálemi Jaffa utcai Sbarro étterem elleni támadás 2001. augusztus 9-én történt. A terrorista ebédidőben lépett be az étterembe, amikor az tele volt emberekkel, és felrobbantotta a nála lévő bombát.

A támadásban 16 ember halt meg, közülük nyolc gyermek, további 140-en megsebesültek. A támadást kitervelő terroristák közül hármat  börtönbüntetésre ítéltek, de a Gilád Shalit-féle alku részeként szabadon engedték őket. A bombát összeállító terrorista, Abdullah Barghouti még mindig izraeli börtönben van, és 67 életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

A támadás kitervelője és végrehajtásában segédkező Ahlam Ahmad al-Tamimi, aki az arab médiában tudósított a támadásról is a Schalit-csere keretében szabadult, jelenleg műsorvezető egy jordániai televízióban.

Kegyetlen terroristanő kiadatását követelik amerikai zsidó szervezetek

A most 40 éves jordán nő vitte az öngyilkos merénylőt a jeruzsálemi pizzériához, ahol 15 embert öltek meg. Fogolycserével szabadult, semmit sem bánt meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.