Rejtélyes robbanás történt Libanonban, egyelőre nem világos mi történt

Légicsapás érte szerdára virradóra a Népi Front Palesztina Felszabadításáért – Főparancsnokság (PFLP-GC) nevű palesztin terrorszervezet libanoni állását, amelyben öt terrorista meghalt, 10-en megsebesültek.

A támadást a szíriai határhoz közeli Kuszaja térségében hajtották végre, két sebesült állapota súlyos – közölte Anvár Radzsa, a milícia szóvivője, egyúttal Izraelt tette felelőssé a légicsapásért.

Abu Kifáh al-Gazáli, a PFLP-GC libanoni irodavezetője azt mondta, a térségben egész éjszaka repülőgépzúgást lehetett hallani. Az iroda egyik munkatársa, Abu Váil Isszám a sajtónak azt mondta, „a megfelelő időben” bosszút állnak.

Magát megnevezni nem kívánó palesztin biztonsági forrás mindazonáltal azt közölte a Reuters hírügynökséggel, hogy balesetről van szó, a fegyveresek kezében aknák robbantak fel.

Libanoni biztonsági források nem erősítették meg az Izrael felelősségéről szóló híreket.

A Szíria támogatását élvező, s Izrael ellen korábban több támadást végrehajtó milícia a libanoni-szíriai határ menti térségben több bázist működtet és mindkét országban jelen van.

Bár az izraeli hadsereg részéről a hírre csupán annyit feleltek, hogy nem kívánnak külföldi sajtóforrásokra reagálni, a katonai rádió egyik tudósítója azt közölte, nem történt támadás a milícia állásai ellen.

Arab lap: Izrael kemény figyelmeztetést küldött Libanonnak

Az Asharq Al-Awsat szerint az izraeli légierő kész csapást mérni a bejrúti repülőtérre.