A republikánusoknak fontosabb a vallás, mint a demokratáknak

woman holding man and toddler hands during daytime

A Pew Research Center felmérése szerint az amerikai felnőttek 73%-a azt állítja, hogy a családjával töltött idő az egyik legfontosabb dolog számukra.

Az amerikaiak többsége nagyon fontosnak tartja a családdal töltött minőségi időt, a testmozgással, a szabadban való tartózkodással és a karrier sikerével együtt – derül ki a Pew Research Center pénteken közzétett új felméréséből.

Viszonylag kevés amerikai értékeli a kreatív készségeket, mint a zene és a művészet, a közösségi szerepvállalást, valamint a társadalmi és politikai ügyeket, azonban ez még mindig közös értéknek számít.

Az 5079 amerikai felnőtt megkérdezésével készült felmérés szerint a demokraták és a republikánusok hasonlóan értékelik a személyes életüket. Mindkét párt tagjai nagyra értékelik a családi időt, a fizikai aktivitást, a szabadban való tartózkodást és a karrier sikerét.

A Pew szerint a republikánusok magasabbra értékelik a vallásos hitet, mint a demokraták

A nagyobb értékkategóriákon belül azonban vannak finom különbségek. A republikánusok szerint a vallásos hit fontosabb számukra (61%, míg a demokraták 40%-a).

A demokraták ezzel szemben azt mondták, hogy a kreatív készségek (52%, szemben a republikánusok 35%-ával), valamint a társadalmi és politikai ügyek (35%, szemben a republikánusok 21%-ával) fontosabbak számukra.

A felmérésben részt vevők minden korosztályból nagyon fontosnak tartották a családi időt, a fizikai aktivitást és a szabadban való tartózkodást. Az idősebb, 65 éves és idősebb felnőttek azonban nem tulajdonítanak ezeknek túl nagy jelentőséget a sikeres karrier szempontjából.

A 65 éves és idősebb felnőttek a kreatív tevékenységeknek is kevesebb jelentőséget tulajdonítanak, míg a fiatalabbak sokkal nagyobbra értékelik ezt – derült ki a felmérésből. Tízből hat 65 éves és idősebb felnőtt fontosnak tartja a vallás gyakorlását. A 18 és 29 év közötti felnőttek közül csak körülbelül négytizedük mondja ugyanezt a vallásos hit gyakorlásáról.

Egy felmérés szerint a vallásosak kevésbé aggódnak a klímaváltozás miatt

A felmérés szerint a vallásos amerikaiak több okból is kevésbé aggódnak az éghajlatváltozás miatt.