Woody Allen megmentette egy politikus barátja életét egy vacsorán

Woody Allen ezúttal nem filmmel vagy magánéleti botrány miatt került be az újságokba. A Hollywoodban kegyvesztett rendező segített barátjának, Andrew Stein volt manhattani kerületi elnöknek, amikor Stein múlt kedden majdnem megfulladt egy darab sertéshústól az Upper East Side-on lévő Caravaggio étteremben – számolt be a New York Post.

„Szégyellem kimondani, de Woody valójában megmentette az életemet” – mondta Stein, aki zsidó. „Általában halat szoktam rendelni, de ezúttal a sertéshúst választottam”.

Allen, Stein és Allen felesége, Soon-Yi Previn mellett a vacsorán részt vett a neves ügyvéd és politikai elemző, Alan Dershowitz is.

„Tényleg olyan volt, mint egy jelenet az egyik filmjéből”

– mondta Stein a Postnak, amely megjegyezte, hogy az apró termetű Allen a szemtanúk szerint „meglepő erővel és lendülettel” ugrott a segítségére.

Stein 1986-1994 között a New York-i városi tanács elnöke is volt, a nevét Finkelsteinről rövidítette le, amikor belépett a politikába. Apja, Jerry Finkelstein a New York Law Journal kiadója volt, bátyja, Jimmy Finkelstein pedig szintén médiamogul, aki a The Messenger című lapot alapította, miután részben a The Hollywood Reporter és a The Hill tulajdonosa volt. A demokrata Stein az 1990-es évek közepén hagyta el a politikát.

Stein 2008-ban több mint 1 millió dollár jövedelemadót nem fizetett be, amiért 500 óra közmunkára ítélte.

A közelmúltban Dershowitzcal közösen írt, „Miért lehet Biden a demokraták utolsó Izrael-párti elnöke” című véleménycikkében Stein azt írta, hogy mostantól a republikánusokra fog szavazni a Demokrata Párt Izraellel kapcsolatos álláspontja miatt. (Dershowitz azt írta, hogy „azt tervezi, hogy demokrata marad és Bidenre szavaz, miközben igyekszik marginalizálni a radikális Izrael-ellenes elemeket a pártban”.)

Mint a Post beszámolt róla, Allen egy másik embert is megmentett a Heimlich-manőverrel egy Upper East Side-i olasz étteremben: 1992-ben Jean Doumanian, a „Saturday Night Live” egykori producerének mentésére sietett a Primola étteremben.

(JTA)

Fotó: Wikimedia Commons

Woody Allen bejelentette, hogy utolsó filmjét forgatja

Az ötvenedik filmjét forgató Woody Allen bejelentette, hogy visszavonul a filmezéstől