Woody Allen bejelentette, hogy utolsó filmjét forgatja

Az ötvenedik filmjét forgató Woody Allen bejelentette, hogy visszavonul a filmezéstől – számolt be az NBC News. 

Woody Allen, miközben Európában tartózkodott, hogy 50. filmjén dolgozzon, a La Vanguardia című spanyol újságnak elmondta, hogy visszavonul a filmkészítéstől, és abban az időben, ami még hátravan több időt kíván szentelni az írásnak. A most készülő utolsó filmje Párizsban játszódik, és néhány héten belül teljes egészében francia nyelven forgatják majd.

Allen úgy jellemezte készülő filmjét, hogy az a Match Pointhoz hasonló lesz, „izgalmas, drámai és egyben nagyon baljós”.

Allen egyre gyakrabban forgat Európában, mivel az ellene felhozott szexuális visszaélési vádak miatt az Egyesült Államokban visszaesett a támogatottsága. 2020-ban a San Sebastian-i filmfesztivált a „Rifkin’s Festival” című filmmel nyitotta meg, amelyet San Sebastian előkelő városában és környékén forgattak. A baszk tartományi főváros fesztiváljával való kapcsolata 2004-re nyúlik vissza, amikor bemutatták a „Melinda és Melinda” című filmet, majd 2008-ban a „Vicky Cristina Barcelona” premierjét.

Érdekes módon a film forgatásának kezdetét jelző sajtótájékoztatón bejelentette, hogy „soha nem gondolt arra, hogy visszavonul”. A „Rifkin fesztivált” a spanyol médiaóriás, a Mediapro támogatta, amely Allen két sikeresebb filmjét is támogatta: a „Vicky Cristina Barcelona”, amely Penelope Cruznak az első Oscar-díjat hozta, és az „Éjfélkor Párizsban”.

Az Amazon Studios félretette előző filmjét, az „Egy esős nap New Yorkban” címűt, miután azzal vádolta Allent, hogy a lánya, Dylan Farrow bántalmazási vádjaival kapcsolatos megjegyzéseivel „szabotálta” a film jövőjét.

Allen 68 millió dollárra perelte őket szerződésszegésre hivatkozva. A vitát később peren kívül rendezték.

Allennek a kiadókkal is meggyűlt a baja. A Hachette a munkatársak tiltakozása után lemondta „Apropó semmi” című memoárjának kiadását, de egy másik kiadó, az Arcade átvette.

Nem vicc: Moszad-ügynök izraeli szuperhősnő is lesz az új Marvel-filmben

Shira Haas játssza az izraeli szuperhősnő, Sabra szerepét az új Amerika Kapitány filmben.