Roger Waters állítja: a náci egyenruha a fasizmus elleni állásfoglalásról szólt

A Pink Floyd társalapítója megvédte, hogy náci stílusú egyenruhát vett fel a berlini színpadon, ami miatt büntetőeljárás indult ellene.

A Pink Floyd társalapítója, Roger Waters szombaton megvédte, hogy náci stílusú egyenruhát viselt a berlini koncertjén, azt állítva, hogy csupán a fasizmus és a bigottság ellen lépett fel.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a berlini rendőrség büntetőeljárást indított Waters ellen a május 17-i Mercedes-Benz Arénában tartott koncertet követően.

A 79 éves színész szombaton azt mondta, hogy a berlini előadásának megkérdőjelezett elemei „egyértelműen” a fasizmus, az igazságtalanság és a bigottság elleni állásfoglalásnak tekinthetők.

„Azok a kísérletek, amelyek ezeket az elemeket valami másnak állítják be, álságosak és politikailag motiváltak”

– tweetelte.

A berlini rendőrség szerint azonban „a viselt ruházat alkalmas arra, hogy a náci rezsim erőszakos és önkényes uralmát igazolja és dicsőítse, az áldozatok méltóságát sértő és ezáltal a köznyugalmat megzavaró módon.

Waters hírhedt Izrael-ellenes kijelentéseiről és tetteiről. A múltban hasonlította már Izraelt a náci Németországhoz, és egy belgiumi koncertje során egy Dávid-csillaggal ellátott óriás léggömb malacot is szabadon engedett.

A cionizmust pedig „csúnya foltnak” nevezte, amelyet el kell távolítani.

Roger Waters SS ruhás parádéja Berlinben

A Pink Floyd volt gitárosa nem egyszerűen antiszemita és Izrael-ellenes, hanem egyenesen náci. Felkavaró videó, csak erős idegzetűeknek!