Roger Waters megint mondott egy égbekiáltó őrültséget

Anne Frankot Shireen Abu Aqlehhez, az Al Jazeera újságírójához hasonlította egy berlini koncerten Roger Waters, a Pink Floyd gitárosa. A nézők szerint Waters SS-katonának is beöltözött, és úgy tett, mintha puskával lőne.

Danny Danon izraeli politikus elítélte az összehasonlítást, mondván: „Waters Izraelt a nácikhoz akarja hasonlítani. Szégyenletes módon ő korunk egyik legnagyobb zsidógyűlölője”.

Az izraeli külügyminisztérium is reagált az esetre:

„Jó reggelt mindenkinek, kivéve Roger Watersnek, aki az estét Berlinben (igen, Berlinben) azzal töltötte, hogy meggyalázta Anne Frank és a holokausztban meggyilkolt hatmillió zsidó emlékét”.

Roger Waters berlini koncertjén, SS egyenruhában.

A StopAntiszemitizmus org így reagált:

„Ez az aljas zsidógyűlölő a holokauszt áldozatának, Anne Franknak a meggyilkolását is egy, az izraeli-palesztin konfliktusról tudósító riporter véletlen megöléséhez hasonlította. Hogyan engedhette meg Németország, hogy ez megtörténjen 2023-ban?!”.

Waters németországi turnéja keretében adta elő a „This is Not a Drill” című előadását. Fellépése előtt az emberek az Olympiahalle előtt tüntettek.

A Reuters megjegyezte, hogy korábban helyi politikusok a Waters elleni antiszemitizmus vádja miatt a fellépés lemondását követelték.

Roger Waters Frankfurtban és Krakkóban persona non grata – Budapesten miért nem?

A magyar nyilvánosság – ezen belül a zsidó közösségek – ingerküszöbét egyelőre nem lépte át a művész antiszemitizmusa – írja a TEV.