Teljesen elmaradhat Roger Waters németországi turnéja

Teljesen elmaradhat Roger Waters németországi turnéja, mivel Frankfurt példáját követve több más németországi város is arról döntött, hogy lemondja az Izrael-ellenes BDS-t támogató zenész közelgő koncertjeit. Ráadásul a Waters nemcsak antiszemita, de a közelmúltban Oroszországot is támogatta.

Frankfurt példáját követve, amelynek városi tanácsa február végén Waters május 28-i koncertjének lemondását kezdeményezte, arra hivatkozva, hogy régóta támogatja a BDS-t és „a világ egyik legismertebb antiszemitája”, a jelentések szerint München és Köln tanácsa is hasonló intézkedéseket kíván hozni, hogy megakadályozza az énekes fellépését városukban.

Münchenben egy baloldali pártokból álló csoportosulás közleményt adott ki, amelyben felszólítottak Waters május 21-re tervezett, az olimpiai stadionban tartandó koncertjének lemondására.

A törvényhozók reménykedtek abban, hogy jogi úton meg tudják akadályozni a koncertet, de ha ez nem sikerülne, akkor izraeli és ukrán zászlók kitűzését sürgetik a helyszín előtt, valamint a koncertlátogatóknak szóló, a zenész gyűlöletkeltő kijelentéseit és meggyőződését részletező szórólapokat osztogatnak.

A koalíció kedden terjesztette elő állásfoglalását, amely ha elfogadásra kerül Dieter Reiter müncheni polgármester feladata lenne, hogy utasítsa az Olympiahallét a koncert lemondására.

A kölni tanácsosok többpárti koalíciója szintén közös nyilatkozatot adott ki, amelyben a Lanxess Arénában május 9-én tartandó Waters-koncert lemondását sürgetik. Hamburg és Berlin helyi politikusai is hasonló lépéseket tettek – számolt be az Algemeiner.

Antiszemitizmusa miatt bukhatja frankfurti koncertjét Roger Waters

Waters hosszú éve óta, egyre szélsőségesebb tónusban ad hangot antiszemita nézeteinek.