Meglepő: Bocsánatot kért a CNN műsorvezetője

A nyilvános felháborodást követően a CNN műsorvezetője, Christiane Amanpour élő adásban bocsánatot kért, amiért Maya, Rina és Lucy Dee meggyilkolására ,,tűzharc”-ként hivatkozott — írja az ujkelet.live.

A műsorvezető így fogalmazott:

„Április 10-én utaltam egy izraeli család meggyilkolására: Lucy, Maya és Rina Dee-re, akik Leo Dee rabbi felesége és lányai. Rosszul fejeztem ki magam, és azt mondtam, hogy lövöldözés helyett ‘tűzharcban’ ölték meg őket. Írtam Leo Dee rabbinak, hogy bocsánatot kérjek, és meggyőződjek róla, hogy tudja, hogy elnézést kérünk minden esetlegesen okozott további fájdalomért.”

A Palesztin Hatóság miniszterelnökével, Mohammad Stajjéval április 10-én készített interjújában Amanpour a következőt mondta:

„Van egy fiatal, 15 éves palesztin fiú, akit a biztonságiak – az izraeli biztonsági erők – agyonlőttek. Ott van még két testvér édesanyja, egy izraeli brit testvérpár. Ők egy tűzharcban haltak meg, most pedig az anya belehalt sérüléseibe.”

Belehalt sérüléseibe az anya, kinek két lányát terroristák ölték meg

A 48 éves Dee-t és két lányát palesztin terroristák támadták meg mikor vendégségbe tartottak a Jordán-völgyben.

Vasárnap a Jewish Journal szerint Dee rabbi bejelentette, hogy 1,3 milliárd dolláros pert fontolgat a CNN ellen Amanpour megjegyzése miatt. Azt is kijelentette, hogy személyes bocsánatkérést kapott Amanpourtól, de nem fogadta el, és azt kérte, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot.

Április 7-én Lucy Dee (48) és két lánya, Maya (20) és Rina (15) halálos sérüléseket szenvedtek, amikor tüzet nyitottak autójukra a Hamra-csomópont közelében.

Május 4-én az izraeli biztonsági erők akciója során a szamáriai Schemben likvidálták a terrortámadást végrehajtó két terroristát.

Netanjahu: Aki megtámadja Izraelt, készüljön fel a halálra

Likvidálták a terroristákat, akik meggyilkolták a brit-izraeli anyát és két lányát.