Netanjahu: Aki megtámadja Izraelt, készüljön fel a halálra

Bárki, aki megtámadja Izraelt, készüljön fel a halálra – mondta Benjamin Netanjahu miniszterelnök csütörtökön, miután az IDF likvidálta azokat a terroristákat, akik a múlt hónapban meggyilkolták a Dee család három tagját.

„Ma reggel megfizettettettük az áldott emlékű Lucy, Maia és Rina Dee gyilkosait” – mondta Netanjahu.

Izrael üzenete a terroristáknak – tette hozzá a miniszterelnök -, hogy „lehet, hogy egy napba, egy hétbe vagy egy hónapba telik, de biztosak lehettek benne, hogy megfizetünk érte”.

„Nem számít, hol rejtőzködtök, meg fogunk találni benneteket. Aki bánt minket, készüljön fel a halálra”

– mondta.

Netanjahu megköszönte a biztonsági erőknek, hogy éjjel-nappal dolgoztak a gyilkosok elfogásán.

Leo Dee rabbi, a terroristák áldozatainak férje és édesapja elmondta, hogy ő és gyermekei „megnyugvással értesültek arról, hogy az izraeli biztonsági erők likvidálták az iráni finanszírozású terroristákat, akik Lucy, Maia és Rina meggyilkolásáért felelősek.

„Mindezt úgy tették, hogy nem veszélyeztették sem az izraeli katonák, sem az ártatlan palesztin civilek életét – úgy, ahogyan csak az izraeli hadsereg tudja”

– mondta, hozzátéve, hogy szeretné „a lehetőséget, hogy beszélhessen a terroristák családjaival, és megkérdezhesse, hogy szerintük mi jó származik a tetteikből, és hallani az elképzeléseiket egy jobb világról”.

Dee később interjút adott a KAN Reshet Bet című műsorában, ahol megkérdezték tőle, hogy érez-e valamiféle vigaszt. „Semmi sem vigasztalhatja igazán a veszteségünket” – mondta. „A legnagyobb vigaszt azonban az jelentette számunkra, hogy láttuk a betegeket Beilinsonban”. Kedden a Petah Tikva-i Rabin Medical Center-Beilinson kórházban a Lucy adományozott szerveit megkapó betegek találkoztak a családdal.

„A jövő felé tekintünk, azzal, amink van. Izraelnek van jövője” – tette hozzá.

Az IDF, a Shin Bet és a rendőrség csütörtökön kora reggel egyórás akcióban likvidálta a Dee család meggyilkolásában részt vevő három terroristát.

(The Jerusalem Post)

Belehalt sérüléseibe az anya, kinek két lányát terroristák ölték meg

A 48 éves Dee-t és két lányát palesztin terroristák támadták meg mikor vendégségbe tartottak a Jordán-völgyben.