Madonna Izraelben tölti Sávuot ünnepét

Madonna a napokban Izraelbe látogat, de nem fog színpadra állni. Személyes látogatásának célja, hogy meglátogasson néhány, a Kabbala szempontjából fontos, spirituális helyszínt.

A pop szupersztár Madonna a hétvégén Izraelbe látogat a zsidó sávuot ünnepére, bár a héber média beszámolói szerint nem fog fellépni a zártkörű utazás során. Sávuot csütörtökön sötétedéskor kezdődik és péntek estig tart.

A hírek szerint Cfáton meglátogatja spirituális vezetője, Philip S. Berg rabbi nyughelyét, valamint a 16. századi misztikus rabbi, Isaac ben Solomon Luria Askenazi (héberül Ha’Ari Hakadosh néven ismert) sírját.

Madonna a kabbala hirdetői előtt is tiszteleg Izraelben

Az Eurovíziós dalfesztivál sztárvendége temetőlátogatással tiszteleg a mozgalom modern fellendítője, Berg rabbi előtt.

A 64 éves énekesnő annak ellenére, hogy nem zsidó, 2005-ben nem hivatalosan az „Esztert” is hozzáadta a nevéhez, és néhány zsidó ünnepet megtart, sőt a sábát miatt péntek este és szombaton nem lép fel. Izraelt „a világ energiaközpontjának” nyilvánította, és Tel-Avivban is van egy otthona.

Eddig három koncertet adott az országban, és 2019-ben, amikor Izrael adott otthont az Eurovíziós Dalversenynek, két dalt énekelt a gálán, amivel elég nagy botrányt kavart, mivel megszegte a verseny politikamentességre vonatkozó szabályait.

Madonna palesztin zászlót villantott Izraelben

Két fellépő is megszegte a verseny politikamentességre vonatkozó szabályait.