Ben-Gvir a Templom-hegyen: Mi vagyunk Jeruzsálem urai

Itamar Ben-Gvir izraeli nemzetbiztonsági miniszter vasárnap reggel, két nappal a Jeruzsálem-nap után látogatott el a Templom-hegyre.

„Örömmel megyek fel a Templom-hegyre, Izrael népének legfontosabb helyére”

– mondta Ben-Gvir a látogatás során. „El kell mondani, hogy a rendőrség csodálatos munkát végez itt, és ismét bebizonyította, hogy ki az úr Jeruzsálemben. A Hamász fenyegetései nem fognak [semmin sem változtatni], mi vagyunk Jeruzsálem és egész Izrael földjének urai”.

Hamdah Salhut on Twitter: „In a statement, Ben-Gvir said „We are the owners of the house here. All the threats of Hamas will not help, we are the owners of Jerusalem and the entire Land of Israel.” pic.twitter.com/lYxTPZ4jOD / Twitter”

In a statement, Ben-Gvir said „We are the owners of the house here. All the threats of Hamas will not help, we are the owners of Jerusalem and the entire Land of Israel.” pic.twitter.com/lYxTPZ4jOD

A Templomhegyi Adminisztráció vezetője, Shimshon Elbaum rabbi is üdvözölte a látogatást.

„Ben-Gvir már fiatalkora óta aktívan kiállt a Templom-hegyre irányuló zsidó zarándoklatok mellett, és hivatalba lépése óta már jelentős javulást okozott, [arab] zaklatók százait távolította el és megerősítette Izrael uralmát a Templom-hegyen”

– mondta Elbaum.

Csütörtökön mintegy ezer zsidó látogatott el a Templom-hegyre, izraeli zászlókkal, a „Hatikvát” énekelve Jeruzsálem-nap alkalmából. Annak ellenére, hogy a Jeruzsálem-nap hivatalosan péntekre esik, az ünnepi rendezvények nagy részét csütörtökre tették át, hogy elkerüljék a sábáttal való ütközést.

A látogatók közt több miniszter és képviselő is ott volt, köztük Jichák Wasserlauf (Otzma Jehudit) miniszter, valamint Dan Illouz, Ariel Kallner és Amit Halevi likudos képviselők.

Ember! Most jövök a Templom-hegyről!

Alig lépett hivatalba Netanjahu új vallásos-cionista kormánya, máris valótlanságokat állítanak egyik miniszteréről a nemzetközi és hazai sajtó egyes szereplői.