Összeomlás fenyegeti az izraeli kormányt?

Az igazságügyi reform egyik atyja arra figyelmeztet, hogy a kormány nem éli túl, ha a reformot nem fogadják el.

A Knesszet alkotmányügyi bizottságának elnöke, Simcha Rothman (Vallásos Cionista Párt) kedd reggel felszólította a kormányt, hogy haladjon előre az igazságügyi reform tervével, még akkor is, ha nem sikerül megegyezni az ellenzékkel a kompromisszumról.

A Radio 103FM rádióban beszélve Rothman az ellenzéki törvényhozókat hibáztatta a tárgyalások megrekedéséért, hozzátéve, hogy bár reméli, hogy megállapodás születik, a kormánynak a tárgyalások eredményétől függetlenül tovább kell lépnie a reformmal.

A tárgyalások kimenetele „leginkább az ellenzéktől függ; széles körű egyetértés van abban, hogy valamilyen reformot el kell fogadni.

De ha az ellenzék továbbra is fenntartja a mindent elutasító alapértelmezett álláspontját, és megpróbálja szabotálni [a tárgyalásokat], akkor egyoldalúan kell továbblépnünk.

A koalíciós frakciók vezetői fogják eldönteni, hogyan tovább”.

Rothman bírálta Benjamin Netanjahu miniszterelnököt, amiért a pészahi ünnepek előtt leállította az igazságügyi reformot a Knesszetben, és figyelmeztetett, hogy ha a koalíció nem fogadja el a reformot, azt a kormány nem fogja túlélni.

„Az én álláspontom és a pártom álláspontja az volt, hogy [a reform] leállítása nem volt helyes lépés, bár remélem, hogy az idő igazolni fogja a miniszterelnököt

De – és ez nem fenyegetés – igazságügyi reform nélkül a koalíció nem lesz képes a túlélésre.”

Netanjahuék és Lapidék zuhanórepülésben, Ganz soha nem volt még ennyire népszerű

A Nemzeti Egység párt minden egyes felméréssel egyre népszerűbb a választók körében.