Azt ismeri, hogy a rabbi és a popsztár beszélgetnek…?

Noa Kirel, a Eurovíziós Dalfesztivál harmadik helyezettje, rengeteg izraeli első számú kedvence és Joszef Cvi Rimon rabbi, a Jeruzsálemtől délre fekvő Gus Ecion térség rabbija, számtalan könyv szerzője és gyermekműsorok népszerű vezetője egy repülőjárattal tért haza Londonból — írja a zsido.com

A rabbi nem ismerte fel Noát, feltehetően nem igazán követte a Eurovízió közvetítését, azonban feltűnt neki, hogy a repülő monitorjain mindenhol a Noa név olvasható, lelkes gratulációk kíséretében.

Ezért aztán a szomszéd ülésen utazó fiatal lányhoz fordult és tőle kért felvilágosítást.

„Te tudod, hogy ki ez a Noa?” – kérdezte. „Én vagyok…” – hangzott a felelet. A rabbi így folytatta: „És mit értél el? Miért látom mindenhol a nevedet?”

Noa erre elmesélte, hogy harmadik helyet ért el a neves megmérettetésen. A beszélgetésbe ekkor bekapcsolódott Noa édesanyja is, aki elmesélte, hogy a nagyapja rabbi és szófer, azaz tóramásoló volt egykor. Noa megkérdezte újdonsült ismerősét, hogy ő mivel foglalkozik. Rimon rabbi elmondta, hogy ő Gus Ecion rabbija és felajánlotta, hogy ha bármikor bármilyen kérdése lenne, csak hívja fel.

Telefonszámot cseréltek, majd Noa szelfit készített a rabbival, ami azóta bejárta az egész izraeli sajtót.

Elérzékenyülve mesélt a holokausztot átélt családjáról az izraeli énekesnő

Noa Kirel az Eurovíziós Dalfesztiválon elért harmadik helyezése után beszélt családja történetéről.